Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Τι μέτρα θα πάρετε;

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό

Ποια είναι τα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό των καθηγητών, των δασκάλων και των νηπιαγωγών, αξιοπρεπείς συντάξεις, διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών εργασίας, κάλυψη όλων των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού με διορισμό από την επετηρίδα, καθώς και εξασφάλιση λειτουργίας όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια, με τμήματα το πολύ έως 25 μαθητές, και περιορισμό έως την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης; Αυτή είναι η ερώτηση που απευθύνει προς τον πρωθυπουργό το ΚΚΕ, με τη διαδικασία της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ.

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης τονίζεται ότι:

"Για σχεδόν ένα μήνα τώρα, ο εκπαιδευτικός κόσμος της χώρας βρίσκεται στο πόδι διεκδικώντας για όλα τα παιδιά του λαού ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο με δωρεάν φοίτηση και ταυτόχρονα την επιστημονική, παιδαγωγική και οικονομική αναβάθμιση των καθηγητών, των δασκάλων και των νηπιαγωγών".

"Οι μαθητές, οι γονείς, όλος ο λαός, συνεχίζει στην ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, κατανοεί και συμπαραστέκεται σ' αυτόν το μακροχρόνιο και εν πολλοίς ηρωικό αγώνα των εκπαιδευτικών. Εξάλλου τα αιτήματα των απεργιακών κινητοποιήσεων αποτελούν αιτήματα όλου του λαού και της νεολαίας: Αύξηση των κρατικών εκπαιδευτικών δαπανών, αναβάθμιση της παιδείας, προάσπιση και ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της, απόκρουση της ιδιωτικοποίησης και περιορισμό έως την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης".

"Ωστόσο οι εκπαιδευτικοί την ίδια ώρα που συναντούν τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η οποία όταν δεν τους απειλεί, προσπαθεί να τους δελεάσει με εξευτελιστικές "παραχωρήσεις" και με ανέξοδες υποσχέσεις ότι κάποια στιγμή στο μέλλον ΘΑ αντιμετωπιστούν τα λεγόμενα θεσμικά αιτήματά τους (διορισμοί, μείωση ωραρίου κλπ.). Ταυτόχρονα - και μην παίρνοντας υπόψη τις ανυπολόγιστες αρνητικές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τις ομαλές σχέσεις διδασκόντων και διδασκόμενων - προσπαθεί να στρέψει τους μαθητές και τους γονείς τους ενάντια στους εκπαιδευτικούς απειλώντας ότι θα επιμηκύνει το διδακτικό έτος, ότι θα γίνονται μαθήματα και τα Σάββατα ή στις διακοπές του Πάσχα, ότι θα "κοπούν" οι μαθητικές εκδρομές κ. ο. κ. ", επισημαίνει ο Ορ. Κολοζώφ.

Η επίκαιρη ερώτηση καταλήγει σημειώνοντας: "Είναι φανερό πως αναβάθμιση της παιδείας δεν μπορεί να γίνει όταν η "ψυχή της εκπαίδευσης", δηλαδή ο εκπαιδευτικός, δεν αμείβεται αξιοπρεπώς, δεν καλύπτεται με επάρκεια ασφαλιστικά, οι συνθήκες εργασίας του δεν είναι ικανοποιητικές. Το σύνθημά τους "δάσκαλος φτωχός - αμόρφωτος λαός", αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την αλήθεια αυτή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ