Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Παρέμβαση για τις υγειονομικές παραβάσεις

Τη γρήγορη εκδίκαση από τα δικαστήρια υποθέσεων που αφορούν παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού σε κυλικεία σχολείων και οίκους ευγηρίας, παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ηλ. Σπυρόπουλος με έγγραφο που έστειλε προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο χρονικό διάστημα από 1 - 5 - 1996 μέχρι 30 - 11 - 1996 έχουν υποβληθεί 46 μηνύσεις για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, εκ των οποίων μόνο οι οκτώ έχουν προσδιοριστεί, ενώ οι υπόλοιπες εκκρεμούν για σύνταξη κατηγορητηρίου.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επισημαίνει την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχουν αυτές οι υποθέσεις και υπέδειξε μάλιστα τη χωρίς βραδύτητα εκδίκασή τους, γιατί αν συνεχιστούν με τους σημερινούς ρυθμούς, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια στο τέλος του σχολικού έτους ή στη χειρότερη περίπτωση, αφού θα έχει παρέλθει η σχολική χρονιά.

Με άλλο έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο αντεισαγγελέας Η. Σπυρόπουλος ζητάει να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελικό λειτουργό για την υγιεινή και ασφάλεια του 6ου δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στο Κορδελιό και αν διαπιστωθούν ευθύνες, οι υπεύθυνοι να παραπεμφθούν σε δίκη το ταχύτερο δυνατόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας, υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλεια των 200 μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ