Πέμπτη 13 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
"Φορτώνονται" και με άλλες αρμοδιότητες

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Στρ. Κόρακα για τους παιδικούς σταθμούς, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο που θα μεταφέρει, εκτός από τους σταθμούς, και άλλες αρμοδιότητες της κεντρικής εξουσίας στους ΟΤΑ

Με πρόσχημα τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της κεντρικής εξουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς βέβαια και την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων, η κυβέρνηση δρομολογεί την ουσιαστική ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Παιδικών Σταθμών, μέσω της μεταφοράς της ευθύνης τους από το υπουργείο Υγείας στους ΟΤΑ.

Απαντώντας χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών Λ. Παπαδήμας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα,ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο θα μεταφερθούν στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί, αλλά με νομοσχέδιο - που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή - θα περάσουν και άλλες αρμοδιότητες της κεντρικής εξουσίας, χωρίς ταυτόχρονα να πει λέξη για το πώς θα ανταποκριθούν οικονομικά οι ΟΤΑ.

Στην παρέμβασή του ο Στρ. Κόρακας υπογράμμισε τη συνεχή υποβάθμιση των Κρατικών Παιδικών Σταθμών, επισημαίνοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τα μικρά συχνά ερειπωμένα και γενικά ακατάλληλα κτίρια που στεγάζονται. Αναφερόμενος στο προσωπικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόνισε: "Είναι το πιο κακοπληρωμένο όλων των υπουργείων. Επιπλέον υπάρχουν σοβαρά προβλήματα για την υγειονομική του περίθαλψη. Δεν έχουν επίδομα ευθύνης, βιβλιοθήκης κλπ. σαν να μην έφτανε αυτό. Είναι ζωτικά αναγκαίο να μείνουν οι Κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί στην ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπάρξει ενιαίος συνολικός προγραμματισμός της προσχολικής αγωγής. Αντί γι' αυτό η κυβέρνηση προσανατολίζεται να περάσει τους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς στους δήμους, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν. Αδιαφορώντας αν έτσι θα επιβληθούν νέα χαράτσια στους γονείς".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα τους κινδύνους για το προσωπικό από την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, λόγω της μετατροπής τους από δημόσιους σε δημοτικούς υπάλληλους, τονίζοντας: "Είναι ένα πλήγμα στη μονιμότητά τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη και δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας οι παιδικοί σταθμοί (2013-09-01 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην αύξηση του ωραρίου εργασίας (2011-05-10 00:00:00.0)
Να αποσυρθεί το ν/σ για τη Δημοτική Αστυνομία (2008-12-09 00:00:00.0)
Χρειάζονται πόροι για τους παιδικούς σταθμούς (2003-10-09 00:00:00.0)
Δε δέχονται να διαχειριστούν την υποβάθμιση (2001-03-27 00:00:00.0)
Αναγκαίο το αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο (1997-05-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ