Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τη συνύπαρξη θετικών, αλλά και αρνητικών στοιχείων, τα οποία θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς, διαπιστώνει λίγο πριν την έναρξή της ο Σύνδεσμος των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στα θετικά, ο ΣΕΤΕ εντάσσει την ανοδική πορεία της αγγλικής οικονομίας, σημαντικού τροφοδότη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και την άνοδο του δολαρίου, που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τους Αμερικανούς επισκέπτες, οι οποίοι αποτελούν το 4% του συνολικού τουριστικού ρεύματος. Στα αρνητικά επισημαίνονται κυρίως η καθυστέρηση έναρξης της διαφημιστικής εκστρατείας της χώρας μας στο εξωτερικό, η αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία, χώρα εξίσου σημαντική για τον τουρισμό μας, η μείωση του αριθμού ξένων τακτικών αεροπορικών εταιριών που καλύπτουν την Ελλάδα κτλ. Συνεκτιμώντας τα παραπάνω και σε αντίθεση με τις προβλέψεις της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού, ο ΣΕΤΕ εκφράζει την ανησυχία του για τη δυνατότητα ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης για το 1997.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νέα άνοδο στις τιμές των μετοχών είχαμε χτες στην οδό Σοφοκλέους. Ο γενικός δείκτης ισχυροποιήθηκε κατά 0,63% ξεπερνώντας τις 1.250 μονάδες και κλείνοντας στις 1.252,37. Από τους επιμέρους κλαδικούς δείκτες ο τραπεζικός σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (1,67%), ακολουθούμενος από τους δείκτες των εταιριών χρηματοδοτικής μίσθωσης (0,61%), συμμετοχών (0,28%) και επενδύσεων (0,1%). Στη χτεσινή συνεδρίαση άλλαξαν χέρια 6 εκατομμύρια μετοχές συνολικής αξίας πάνω από 20 δισ. δρχ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Πρόγραμμα για την εκπόνηση εκπαιδευτικών πακέτων με χρήση "Πολυμέσων" (MULTIMEDIA), προκηρύχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση στα πλαίσια σχετικού κοινοτικού προγράμματος για την έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη. Οπως ανακοινώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών του ΕΟΜΜΕΧ, τελευταία μέρα υποβολής προτάσεων είναι η 14η Μάρτη 1997. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για περισσότερα στο τηλέφωνο 77.99.972.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Στην εταιρία "FCD FRANCHISE", που είναι μια εξειδικευμένη εταιρία ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω της μεθόδου δικαιόχρησης (FRANCHISE), ανέθεσε την επέκταση του δικτύου της η αλυσίδα ειδών οικιακής χρήσης"OMNISHOP". Η σχετική σύμβαση μεταξύ των δυο εταιριών προβλέπει τη δημιουργία μέσα στο 1997 8-10 νέων καταστημάτων "OMNISHOP" με έμφαση στην ευρύτερη περιφέρεια (Μακεδονία, Κρήτη κτλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ