Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΠΟ
Επίδειξη υπουργικού αυταρχισμού

Επίδειξη αυταρχισμού και αδιαλλαξίας έκανε, χτες, ο υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη απεργία των υπαλλήλων του ΥΠΠΟ και παραπέμποντας εργαζόμενους και τα αιτήματά τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης έκρινε τους συνδικαλιστές,ως μη όφειλε, και ξαναμίλησε για "ομηρία μνημείων".Είπε δε ότι "απεργία που δεν επιφέρει βλάβη στην υπηρεσία δε νοείται απεργία", παρότι το εξώδικο που του έστειλε η Ομοσπονδία των υπαλλήλων μιλάει καθαρά για απεργία του ΥΠΠΟ.

"Ο υπουργός προσπαθεί να παραπλανήσει",δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΠΟ, Π. Σταθουλόπουλος,σε επικοινωνία μας και τόνισε ότι "η απεργία πολύ σύντομα θα διευρυνθεί".(Γι' αυτό θα αποφασίσει σήμερα το ΔΣ της ΠΟΣΥΠΠΟ). Προκλητικά ο υπουργός είπε ότι "έκανε τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η απεργία να κριθεί "παράνομη και καταχρηστική"" και επ' αυτού ο Π. Σταθουλόπουλος απαντά: "Δε μας εκπλήσσει το γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε πριν από καιρό, ο συγκεκριμένος υπουργός είχε προτείνει σε προηγούμενο Υπουργικό Συμβούλιο να καταφεύγουν αμέσως στη δικαιοσύνη σε περίπτωση κινητοποιήσεων" (!).

Κάνοντας, δε, επίδειξη δύναμης,ο υπουργός, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους απεργούς στο Τμήμα Πρωτοκόλλου, σκέφτεται να πρωτοκολλούνται τα έγγραφα στα γραφεία του υπουργού και του γενικού γραμματέα (!).

Εξάλλου ο υπουργός ισχυρίζεται ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δε ζήτησαν συνάντηση και ότι το εξώδικο δεν αποτελεί πρόσκληση για διάλογο. Αλλά ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΠΟ επισημαίνει ότι "από τη στιγμή που φτάσει εξώδικο, η πολιτική ηγεσία υποχρεούται από το νόμο 12/64 να προχωρήσει σε διαιτησία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ