Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τα θέλουν ΟΛΑ οι εφοπλιστές!

Τελεσίγραφο του Committe προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλεπάλληλα μυστικοσυμβούλια και απειλές για αλλαγή σημαίας...

Την κατάργηση των κατακτήσεων των ναυτεργατών, στο όνομα της ...ανταγωνιστικότητας, ζητούν ανοιχτά πλέον οι Ελληνες εφοπλιστές, οι οποίοι απειλούν ότι, αν δε γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους, θα βγάλουν από τα πλοία τους την ελληνική σημαία!Τη σκυτάλη των εκβιασμών παίρνουν οι πλοιοκτήτες των ποντοπόρων πλοίων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την περασμένη βδομάδα, γίνονται αλλεπάλληλες μυστικές συναντήσεις της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρο Σουμάκη,με θέμα συζήτησης τα μέτρα που πρέπει να παρθούν σε βάρος των ναυτεργατών, προκειμένου να μην φύγουν από την ελληνική σημαία τα ποντοπόρα πλοία!

Το τι ακριβώς επιθυμούν οι εφοπλιστές κάνει σαφές και το "Δελτίο Ενημερώσεως", που εκδίδει το Committee (Επιτροπή Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λονδίνο). Στο Δελτίο με θέμα: Το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας αναφέρεται ότι την επομένη μέρα από το σταμάτημα της πανναυτεργατικής απεργίας, ο πρόεδρος του Committee, Ιωάννης Χατζηπατέρας,έστειλε τηλεγράφημα προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, εκφράζοντας την "ανησυχία" του Συμβουλίου της Ενωσης για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, αναγράφοντας: "μετά πολλής λύπης δεν είδαμε να προχωρούν συγκεκριμένα μέτρα, που θα διακόψουν τη συνεχιζόμενη διαρροή των πλοίων μας προς ξένα νηολόγια"! Σημειώνεται επίσης ότι το συμβούλιο του Committee αποφάσισε να συναντηθεί αντιπροσωπεία του, που θα αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Σπ. Πολέμη και τον Ι. Αγγελικούση, μέλος του συμβουλίου, με τον Στ. Σουμάκη, προκειμένου να "του μεταφέρει και προφορικώς - όπως αναγράφεται στο Δελτίο - την ανησυχία της ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου, αλλά και τον κίνδυνο της ενάρξεως ατέρμονων συζητήσεων, όταν το ήδη βεβαρημένο ελληνικό πλοίο δεν αντέχει άλλο τη ζημιογόνο δραστηριότητά του υπό ελληνική σημαία"! Οσον αφορά τους πλοιοκτήτες των επιβατικών πλοίων, ο εφοπλιστής Γεράσιμος Στρίντζης, με έγγραφό του προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα ναυτεργατικά σωματεία και απαντώντας σε επιστολή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία ζητά από τον εφοπλιστή να εφαρμόζει το νόμο για τις οργανικές συνθέσεις και όχι να κινεί τα πλοία του, όπως το ΙΟΝΙΑΝ ΑΪΛΑΝΤ, με μειωμένα πληρώματα, υπογραμμίζει: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η πολιτική διώχνει τα πλοία από την ελληνική σημαία και πρέπει, κύριε υπουργέ, να σταματήσετε αυτή την πολιτική, η οποία είναι σε βάρος των συμφερόντων των ίδιων των ναυτεργατών"! Για να γίνει πιο ξεκάθαρος ο εφοπλιστής, αναφέρει ότι πλοίο υπό κυπριακή σημαία, παρόμοιο με το ΙΟΝΙΑΝ ΑΪΛΑΝΤ, έχει σύνθεση 43 άτομα και όχι 100, όπως θα είχε υπό ελληνική σημαία..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ