Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση σε σπίτι Αλβανού δημοσιογράφου

Επίθεση παρακρατικού τύπου σε σπίτι Αλβανού δημοσιογράφου. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή. Στόχος ήταν η κατοικία του ανταποκριτή του Μπι - Μπι - Σι Ρόμπερτ Γκόρο στο Ν. Ηράκλειο. Οι δράστες, αφού κακοποίησαν τη σύζυγο του δημοσιογράφου, έφυγαν πυροβολώντας στον αέρα. Ο Ρ. Γκόρο έχει υποβάλει στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ηρακλείου μήνυση κατά αγνώστων.

Σύμφωνα με καταγγελία του δημοσιογράφου, την περασμένη Παρασκευή στις 9.10 το βράδυ, δυο οπλοφόροι, που παρίσταναν τους υπαλλήλους ανθοπωλείου, χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος. Εκείνη την ώρα ο δημοσιογράφος απουσίαζε από το σπίτι και άνοιξε η σύζυγός του. Ο πρώτος από τους δράστες που κρατούσε την ανθοδέσμη έριξε σπρέι στο πρόσωπο της Ντιάνα Γκόρο. Στη συνέχεια ο συνεργός του, που φορούσε κουκούλα, κραδαίνοντας το όπλο του, άρχισε να ψάχνει τα δωμάτια φωνάζοντας, "πού είναι ο άντρας σου ο προδότης".

Οταν οι "παλικαράδες" διαπίστωσαν ότι ο... προδότης απουσιάζει, απείλησαν δυο ενοίκους της πολυκατοικίας, που είχαν ανησυχήσει από τις κραυγές της γυναίκας. Στη συνέχεια οι κουμπουροφόροι έφυγαν με ΙΧ, όπου τους περίμενε τρίτο άτομο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν η Κρατική Ασφάλεια, η Αντιτρομοκρατική, αλλά και ομάδα της ΕΥΠ υπό τις οδηγίες της οποίας διεξάγεται η προανάκριση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ