Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ
Εισπράττουν πάλι υποσχέσεις
  • Σε τροπολογίες που θα κατατεθούν, τους παρέπεμψε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης
  • Με τον Ορ. Κολοζώφ συναντήθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων τους

Προκαλούν τους εργαζομένους στα Σώματα Ασφαλείας (ΣΑ) οι παλινωδίες της κυβέρνησης, σχετικά με την τελική διαμόρφωση των αποδοχών τους. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών υπαλλήλων, Δ. Κυριαζίδης, Ι. Λεόντειος και Γ. Παναγόπουλος,συναντήθηκαν χτες το απόγευμα με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πήραν για άλλη μια φορά υποσχέσεις, ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τροπολογίες, που θα τους ικανοποιούν. Η τελική στάση των συνδικαλιστικών φορέων θα καθοριστεί την Πέμπτη, οπότε έχει προγραμματιστεί να γίνει η κοινή συνεδρίαση των προεδρείων των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Χτες ολοκληρώθηκε, εξάλλου, ο κύκλος των συναντήσεων των συνδικαλιστών με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, στους οποίους περιέγραψαν τις ανακολουθίες της κυβέρνησης και τα τρικ που προωθούν οι υπουργοί της για να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα και να μην αντισταθούν στην πολιτική που μειώνει τα εισοδήματά τους. Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Εβερτ,συναντήθηκαν στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Ορέστη Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος, από τον οποίο ζήτησαν να υποστηρίξει το ΚΚΕ στη Βουλή σχετική τροπολογία για την κατοχύρωση των σημερινών αποδοχών τους. Οπως έχουν επισημάνει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΣΑ, με το νέο μισθολόγιο σε εκατοντάδες περιπτώσεις μειώνονται οι αποδοχές, ενώ οι αυξήσεις είναι γενικά ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λιμενικό Σώμα, όπου οι μισθοί καταβάλλονται πλέον με τις νέες ρυθμίσεις, οι φόροι που καταβλήθηκαν από τους 4.000 λιμενικούς αυξήθηκαν περίπου κατά σαράντα εκατομμύρια δραχμές. Η κυβέρνηση, απ' ό,τι φαίνεται, είναι διατεθειμένη να δεχτεί την καταβολή διορθωτικού ποσού ύψους εφτά μέχρι δεκαπέντε χιλιάδων δραχμών περίπου, για το κατώτερο προσωπικό, ενώ για τους αξιωματικούς επιφυλάσσει καλύτερη μεταχείριση για τη δήθεν ενίσχυση του κύρους των διοικούντων. Πολλοί συνδικαλιστές καταγγέλλουν πάντως την κυβέρνηση για εμπαιγμό και ομολογούν ότι εξαπατήθηκαν από τους υπουργούς με τους οποίους είχαν διαπραγματευτεί την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο Ορέστης Κολοζώφ επισήμανε στους συνδικαλιστές ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την κατάκτηση των δεικτών της σύγκλισης των οικονομιών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και γι' αυτό δεν αφήνει περιθώρια ικανοποίησης αιτημάτων, που τίθενται και από τους άλλους κλάδους των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, επειδή γνωρίζει ότι η οικονομική της πολιτική προκαλεί αντιδράσεις, επιστρατεύει διάφορα τρικ, όπως αυτό με την κατάργηση διαφόρων επιδομάτων, για να τα επαναφέρει όμως με διαφορετικό όνομα, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεγελάσει κάποια στρώματα. Τέλος, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμπαρασταθεί στη μάχη που δίνουν, αν και είχε υποστηρίξει την άποψη ότι έπρεπε να έχει ψηφιστεί ξεχωριστό μισθολόγιο για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ