Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να προσφέρουμε προοπτική στη νεολαία

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά - καταδίκη όσων επιχειρούν αποπροσανατολισμό στο μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών

Παρέμβαση για τη μάστιγα των ναρκωτικών και τις προσπάθειες απενοχοποίησής τους έκανε τις τελευταίες μέρες και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση".

Στο σχετικό ψήφισμα, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει όσα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν για το μεγάλο και ευαίσθητο πρόβλημα των ναρκωτικών. Το ζήτημα των ναρκωτικών είναι τεράστιο, επισημαίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, και μόνο αν ασχοληθούμε με το ανάλογο ενδιαφέρον θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ολοκληρωμένα και με κάποια προοπτική. Και υπογραμμίζει ότι, σ' αυτή την κατεύθυνση, είναι απαράδεκτη και αντικοινωνική:

  • Η ταύτιση του προβλήματος των ναρκωτικών, που δημιουργούν ψυχοσωματική εξάρτηση και καταστροφή της προσωπικότητας, με τη χρήση αλκοόλ και τσιγάρου, των οποίων τα προβλήματα δεν έχουν καμία σχέση με τις επιπτώσεις των ναρκωτικών.
  • Η έμμεση διαφήμιση που κάνουν στα ναρκωτικά κάποιες γνωστές επιτυχημένες προσωπικότητες, λέγοντας ότι δοκίμασαν ναρκωτικά.
  • Η προώθηση της ιδιαίτερα επικίνδυνης ιδέας του ελεύθερου εμπορίου των ναρκωτικών.
  • Η προώθηση της ιδέας της ελεύθερης χρήσης. Και βέβαια η αντιμετώπιση των χρηστών ως την απεξάρτηση κι επανένταξή τους αποτελεί αντικείμενο σύνθετης κοινωνικής ενεργοποίησης και όχι μόνο της Ποινικής Δικαιοσύνης.

Εχουμε τη διάθεση και την υποχρέωση, σημειώνεται στο ψήφισμα, να παλέψουμε προς κάθε κατεύθυνση, σαν Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ακανθώδες πρόβλημα που οδηγεί στο μαράζωμα χιλιάδες οικογένειες. Παράλληλα πρέπει να καταφέρουμε να προσφέρουμε προοπτική στη νεολαία μας, προοπτική που είναι αντίθετη με το ψάξιμο τεχνητών παραδείσων. Να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών που παρασύρθηκαν και να τους εμπνεύσουμε αισιοδοξία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ