Τρίτη 18 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Διέξοδος ο αγώνας για τη ζωή

Εκδήλωση - συζήτηση διοργάνωσαν η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Πειραιά της ΚΝΕ

Η υποβάθμιση της εκπαίδευσης, η μεγάλη ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους ανθρώπους, η ανυπαρξία δημιουργικής διεξόδου, ο ατομικισμός και ο κακός ανταγωνισμός που καλλιεργεί κάθε καπιταλιστική κοινωνία, είναι μερικά από τα στοιχεία που οδηγούν τα νέα παιδιά στα ναρκωτικά.

Τα παραπάνω τονίστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στον Πειραιά, στον κινηματογράφο "Χάι Λάιφ", την Κυριακή το πρωί και την οποία διοργάνωσαν η ΚΟ Πειραιά του ΚΚΕ και η Οργάνωση Σπουδάζουσας Πειραιά της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη Θεραπευτική Κοινότητα "Νόστος" και το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).

Οσοι πήραν μέρος στη συζήτηση κατέθεσαν τις εμπειρίες τους και ο διάλογος που ακολούθησε με τους γονείς, τους μαθητές και φοιτητές, τους πρώην χρήστες και τους υπεύθυνους της θεραπευτικής κοινότητας "Νόστος", έφερε στην επιφάνεια απορίες, αλλά και χρήσιμες εμπειρίες για τον αγώνα της πρόληψης και της θεραπείας στην τοξικοεξάρτηση.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ Λούλα Καρατζά,που μίλησε στην εκδήλωση, τόνισε ότι "το πρόβλημα των ναρκωτικών μπορεί να καταπολεμηθεί, αρκεί όμως να δοθούν αποφασιστικές λύσεις στην υποβαθμισμένη και χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα εκπαίδευση, στην ανεργία, στις τεράστιες ελλείψεις για τη δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου των νέων".

Ο Λάζαρος Μυλωνάς,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, επισήμανε ότι "η εξάπλωση και διάδοση των ναρκωτικών σε κάθε κοινωνία, εξυπηρετεί οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι' αυτό, συνέχισε, ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι ένας αγώνας κατά της συντηρητικής πολιτικής".

Επίσης στην εκδήλωση μίλησαν ο Χρ. Λαζαρίδης,νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος του ΕΣΥΝ, καθώς και η Β. Παπαναστασίου και ο Αν. Κρεμμύδας,υπεύθυνοι του θεραπευτικής κοινότητας "Νόστος", οι οποίοι υπογράμμισαν: "Δεν μπορεί κανείς να μιλάει για διάκριση των ναρκωτικών σε "σκληρά" και "μαλακά", γιατί και το "χασίς" καλύπτει ανεκπλήρωτες συναισθηματικές ανάγκες του ανθρώπου, είναι μια ψυχοτρόπος ουσία".

Η πιο όμορφη εικόνα όμως της προχτεσινής εκδήλωσης ήταν τα λόγια του Δημήτρη - 15 χρόνια χρήστης ναρκωτικών και πλέον "καθαρός" μέσα από την κοινότητα "Νόστος" - που ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών και με μια φράση κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και έδειξε ότι υπάρχει διέξοδος: "Μέσα στην κοινότητα έμαθα να προσπαθώ, να σέβομαι τον εαυτό μου και τους άλλους, να κάνω όνειρα, να επικοινωνώ με τους συνανθρώπους μου, να ανακαλύπτω ότι η ζωή έχει πολλά να μου προσφέρει...".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διήμερο φεστιβάλ από την Ενωση Γονέων (2014-09-26 00:00:00.0)
Η υγεία δεν πωλείται! (1998-09-05 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις - μηνύματα ζωής (1997-06-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση στον Πειραιά (1997-02-06 00:00:00.0)
Αν θέλεις, μπορείς να απεξαρτηθείς (1996-11-23 00:00:00.0)
Ιστορίες "Νόστου" απ' τη Σαλαμίνα (1996-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ