Τετάρτη 19 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Σε μείωση των επιτοκίων επιχειρηματικών χορηγήσεων προχωρούν η XIOSBANK και η CITIBANK. Το νέο βασικό επιτόκιο επιχειρηματικής πίστης της πρώτης διαμορφώνεται σε 18,5% από 18,75% που ίσχυε μέχρι τώρα. Η δεύτερη μειώνει κατά μισή μονάδα τα βασικά επιτόκια βραχυπρόθεσμων δανείων στο 16,25%, ελεύθερων διαθεσίμων στο 16,5% και επαγγελματικής πίστης στο 17%. Ο νέος κύκλος μείωσης των τραπεζικών επιτοκίων διευκολύνεται από τη μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή η κεντρική τράπεζα, ενέργεια που εντάσσεται στα πλαίσια των προσδοκιών για συνέχιση της αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "Μπέιμπι Λαντ Παιχνίδια ΑΕ", προκειμένου να εισαχθεί στην Παράλληλη Αγορά ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση το ΔΣ του Χρηματιστηρίου. Η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκδίδοντας 810.000 νέες κοινές μετοχές με τη μέθοδο της δημόσιας εγγραφής. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου πωλήσεων και για την κατασκευή ενός νέου ιδιόκτητου καταστήματος στη Βάρη Αττικής.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Αύξηση πωλήσεων κατά 32,4% στα 2,1 δισ. δρχ. και των καθαρών προ φόρων κερδών κατά 10,4% στα 421 εκατ. δρχ., παρουσίασε το περασμένο έτος η κατασκευαστική εταιρία ΕΣΧΑ. Κατά τη χρήση 1996, η εταιρία προχώρησε στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος ύψους 101 εκατ. δρχ. σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο. Την ίδια χρονιά τής απονεμήθηκε το διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9002, στοιχείο το οποίο δημιουργεί σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στη διεκδίκηση εργασιών από τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στη χώρα μας. ΕΜΠΟΡΙΟ: Η ανάγκη ανακατανομής των πόρων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ενόψει και της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ώστε να καταστεί δυνατή η συμμετοχή του εμπορίου μέσω της χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων που θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δ. Καψάλη με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Αλ. Μπαλτά. Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης των υπηρεσιών εξωτερικού εμπορίου, ώστε να ενημερωθούν πλήρως οι ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για διείσδυση στις νέες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και του Εύξεινου Πόντου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ