Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Οι καθηγητές δίνουν ένα σπουδαίο μάθημα"

Συγκέντρωση γονιών και καθηγητών στο Κερατσίνι

Στο πλευρό των απεργών καθηγητών τάχθηκαν γονείς του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κερατσινίου,στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες σε αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζονται τα δυο γυμνάσια.

Τη συζήτηση άνοιξε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου, Λ. Λαζαρίδης,ο οποίος τόνισε ότι η παιδεία σήμερα τυγχάνει αδιαφορίας και περιφρόνησης. "Ας αφήσουν - συνέχισε - κάποιοι τα κροκοδείλια δάκρυα ότι αγωνιούν για τις χαμένες διδακτικές ώρες. Οι καθηγητές κάνουν μάθημα και δίνουν ένα σπουδαίο μάθημα στους μαθητές. Οταν έχουν δίκιο και έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο, να αγωνιστούν"! Στη συνέχεια ο Σ. Σάββας τόνισε: "Εμείς παλεύουμε για γνώσεις χωρίς φραγμούς. Τα αιτήματά μας αγκαλιάζουν όλο το φάσμα των προβλημάτων της παιδείας. Η κυβέρνηση λέει δε συζητάει τα οικονομικά αιτήματα, αλλά μόνο τα θεσμικά. Μα και τα θεσμικά αιτήματα λεφτά χρειάζονται. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε μαζί".

"Δυστυχώς δεν υπάρχει επιτελείο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην παιδεία, υπάρχει όμως επιτελείο για να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ των καθηγητών και των γονιών". Αυτά ήταν τα λόγια του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου.Τόνισε επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία πάρθηκε προκειμένου να ενημερωθούν οι γονείς για την απεργία των καθηγητών, αλλά και για τα τεράστια προβλήματα της παιδείας. "Εμείς οι γονείς - τόνισε τέλος - βιώνουμε αυτή την κατάσταση. Η πολιτεία δεν εκταμιεύει χρήματα που απαιτούνται για την εκπαίδευση. Πρέπει και εμείς να παλέψουμε για μια καλύτερη παιδεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ