Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργούν την Παρασκευή οι μηχανικοί του δημοσίου

Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει 70-80 χιλιάδες δρχ. από τις μηνιαίες αποδοχές του καθένα, σπαταλάει δεκάδες δισ. δρχ. αναθέτοντας την επίβλεψη των δημοσίων έργων σε ξένες εταιρίες - συμβούλους!

Νέες κινητοποιήσεις αρχίζουν από την Παρασκευή οι 7.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας, που εργάζονται στο δημόσιο, αποφασισμένοι να προασπίσουν τις θεσμικές και μισθολογικές κατακτήσεις τους, που περικόπτονται δραστικά από την κυβέρνηση. Οι μηχανικοί του δημοσίου την Παρασκευή κατεβαίνουν σε 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία, ενώ στις 10 π.μ. θα συγκεντρωθούν μπροστά στο κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 182. Στη συνέχεια θα μεταβούν με πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να δουν οι εκπρόσωποί τους τον υφυπουργό Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος μέχρι τώρα αρνείται πεισματικά να τους δεχτεί!

Οπως τόνισαν χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των διοικήσεων του ΤΕΕ και της Ενωσης των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ), αν ψηφιστεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους κάθε μηχανικός θα χάσει 70-80 χιλιάδες δρχ. από τις μηνιαίες αποδοχές του. Οι πόροι αυτοί - υπογραμμίστηκε - που αφαιρούνται από τους μηχανικούς (6 τοις χιλίοις επί των λογαριασμών των εργολάβων και 7 τοις χιλίοις επί του ορίου πληρωμών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων), κατακτήθηκαν ύστερα από πολύχρονους αγώνες.

Η στάση αυτή της κυβέρνησης - τόνισαν - είναι συνειδητή επιλογή της, επειδή θέλει να θέσει στο περιθώριο τους μηχανικούς και τη δημόσια διοίκηση γενικότερα, ενώ την ίδια στιγμή προσλαμβάνει για την επίβλεψη των δημοσίων έργων ξένους συμβούλους, οι οποίοι στοιχίζουν στον ελληνικό λαό τεράστια κονδύλια. Οπως κατάγγειλαν χαρακτηριστικά, ο ξένος σύμβουλος για το μετρό της Αθήνας (σ. σ. η αμερικανική εταιρία "Μπέχτελ") έχει πληρωθεί μέχρι στιγμής με το τεράστιο ποσόν των 30 δισ. δρχ. και εξακολουθεί να πληρώνεται πλουσιοπάροχα, αν και το έργο καρκινοβατεί...

Οι μηχανικοί του δημοσίου προειδοποίησαν, πάντως, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει στη δραστική αυτή μείωση των αποδοχών τους και εξακολουθήσει να αρνείται το διάλογο μαζί τους, θα κλιμακώσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους και με μπλοκάρισμα όλων των έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ