Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Δε συναινούμε στη νοθεία"

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΛΑΕ

Με ανακοίνωση - καταγγελία που μοίρασαν οι εκπρόσωποι της "Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας" (ΛΑΕ) τόσο στους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους όσο και στους δημοσιογράφους, καταγγέλλεται η επιχείρηση της διοργάνωσης νέου νόθου συνεδρίου στη ΓΕΣΑΣΕ και καλούνται οι αγρότες να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και οι αντιπρόσωποι να μην συναινέσουν στην ολοκλήρωση του νόθου συνεδρίου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της ΛΑΕ τονίζεται:

"Για μια ακόμα φορά επιχειρείται ένα νόθο συνέδριο στη ΓΕΣΑΣΕ με διαδικασίες που τραυματίζουν και καταρρακώνουν ακόμη περισσότερο την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών. Με τους ίδιους αντιπροσώπους, που έχουν εκλεγεί "στα χαρτιά" σε αρκετές ομοσπονδίες, η σημερινή "Διοίκηση" θέλει να ανανεώσει τη θητεία της για άλλα τρία χρόνια.

Οι αντιπρόσωποι της Λαϊκής Αγωνιστικής Ενότητας (ΛΑΕ) αποχώρησαν από το προηγούμενο συνέδριο της ΓΕΣΑΣΕ, το Φεβρουάριο του 1995, αρνούμενοι να συναινέσουν και να νομιμοποιήσουν την παρανομία της νοθείας. Επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις η θέση μας ότι η Συνομοσπονδία με τον αντιδημοκρατικό τρόπο που εκλέχτηκε το Συμβούλιο της, θα μετατρεπόταν σε όργανο εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων, σε μηχανισμό υπονόμευσης της αντίστασης και του αγώνα των αγροτών και σε στήριγμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Η στάση των "διοικούντων" της ΓΕΣΑΣΕ απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις τα δύο τελευταία χρόνια, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και τον πυροσβεστικό ρόλο που επιφύλασσαν για τη Συνομοσπονδία. Αν και οι πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, πρωτοφανείς σε ενότητα και αποφασιστικότητα, γνώρισαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κοινωνικού συνόλου της χώρας, ωστόσο, η Διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, όχι μόνον έμεινε μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των αγροτών, αλλά, με κάθε τρόπο, υπονόμευσε τους μαζικούς και ενωτικούς αγώνες επιβίωσης. Με λόγια και πράξεις στήριξε τη σκληρή αντιαγροτική και υβριστική για τους αγρότες πολιτική της κυβέρνησης. Στάθηκε διακοσμητικό όργανο σε δήθεν διάλογο με την κυβέρνηση, κλείνοντας τα μάτια στους κυβερνητικούς εκβιασμούς, την πρωτοφανή τρομοκρατία, και αστυνομοκρατία, τις μαζικές διώξεις των αγωνιζομένων αγροτών.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει αυτήν την πρακτική στους αγρότες της χώρας μας, δηλώνει ότι θα παλέψει για γνήσιο δημοκρατικό Συνέδριο, για Συνομοσπονδία που θα οργανώνει και θα μπαίνει μπροστά στην πάλη των αγροτών, ενάντια στην αντιαγροτική και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά.

Καλούμε τους αγρότες να καταδικάσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και τους αντιπροσώπους να μην πάρουν μέρος σε ένα νέο νόθο Συνέδριο. Ακόμα και τώρα, την τελευταία στιγμή, πιστεύουμε ότι αν εξασφαλιστούν ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί η ΓΕΣΑΣΕ να βγει από το αδιέξοδο και να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

  • Διορισμός προσωρινής Διοίκησης στην οποία καμιά παράταξη δε θα έχει την πλειοψηφία, με σκοπό να οργανώσει γνήσιες και δημοκρατικές εκλογές σε όλους τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που θα αποτελέσουν την αρχή της αναζωογόνησης και ανασυγκρότησης ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Γνήσιες εκλογές σε όλους τους συλλόγους. Κάθε σύλλογος θα στείλει στην Ομοσπονδία και η Ομοσπονδία στη ΓΕΣΑΣΕ ονομαστική κατάσταση ψηφισάντων με την υπογραφή του καθενός.
  • Εκλογές σε όλες τις Ομοσπονδίες με την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, όπως και για την ανάδειξη της Διοίκησης της ΓΕΣΑΣΕ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ