Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Καταγγέλλουν αλλαγές σε βάρος τους

Να μην προχωρήσει η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων, όπως επιθυμεί η δημοτική αρχή, ζητούν οι εργαζόμενοι του Δήμου. Επισημαίνουν πως η τροποποίηση που επιχειρεί ο δήμαρχος και η παράταξή του θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις και το παρεχόμενο έργο και προτείνουν τη σύσταση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το ζήτημα, θα συμμετέχουν και οι ίδιοι και θα φέρει συνολικό σχέδιο αλλαγής προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Εργαζομένων, Συμβασιούχων Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών, συνεδρίασαν χτες και συζήτησαν για την επιχειρούμενη από τη δημοτική αρχή μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Οι εργαζόμενοι κατέληξαν ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί "σαλαμοποίηση της τροποποίησης του Οργανισμού", με στόχο "τον περιορισμό των αντιδράσεων των εργαζομένων και άλλων ενδιαφερομένων". Τονίζουν, ακόμα, πως η "εσπευσμένη τροποποίηση με όλα τα στοιχεία της προχειρότητας που τη συνοδεύουν έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις και το παρεχόμενο έργο" και πως "καταδεικνύει τις προθέσεις και τους στόχους του κ. δημάρχου, υπονομεύοντας έτσι τις αναγκαίες αλλαγές που είναι απαραίτητες στον ΟΕΥ του δήμου".

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τη δημοτική αρχή να ματαιώσει τη σημερινή συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ