Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Δικομματικά κονταροχτυπήματα

Πεδίο ανοιχτών αντιπαραθέσεων των διαφόρων ομάδων του δικομματισμού καθώς και των μεγάλων οικονομικών και εκδοτικών συμφερόντων, έγινε για μία ακόμη φορά ο ΟΠΠΕ, μετά τη δημοσίευση της επιστολής του υπουργού Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλου, στην οποία γινόταν λόγος για σπατάλες, οικονομική αδιαφάνεια, ανικανότητα των διοικούντων και των στελεχών της Πολιτιστικής. Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΠΠΕ που έγινε στη σκιά της νέας δικαστικής έρευνας για την Πολιτιστική και που διήρκεσε από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις πρώτες ώρες χτες, πραγματοποιήθηκε εν μέσω αλληλοκατηγοριών που εκτοξεύονταν μεταξύ των μελών του ΔΣ. Στο τέλος, όπως πάντα συμβαίνει, συσπειρώθηκαν, για να αποκρούσουν τις κατηγορίες που περιέχονται στην επιστολή Βενιζέλου.

Με χτεσινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Οργανισμού εκφράζει την αντίθεσή του τόσο για τον τρόπο επικοινωνίας του Ε. Βενιζέλου με τον ΟΠΠΕ, όσο και για το περιεχόμενο της επιστολής του. Εκφράζει την "απορία" του γι' αυτά που αναφέρει ο υπουργός, ο οποίος "ήταν παρών σε όλη την προετοιμασία των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της εποπτείας του και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων".Κατόπιν αυτών "κρίνεται αναγκαία η παρουσία των τριών εποπτόντων υπουργών στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ, οπότε μετά τη συζήτηση θα γίνει πλήρης ενημέρωση του κοινού", αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Επίσης σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Στ. Παπαθεμελής, τονίζει ότι "ο Ε. Βενιζέλος, με την επιστολή του από ελεγχόμενος γίνεται ελέγχων. Το ερώτημα είναι γιατί ο υπουργός επέλεξε ακριβώς αυτή την ώρα για να αρχίσει μία αντιπαράθεση με το ΔΣ του Οργανισμού της Πολιτιστικής, δεδομένου ότι πριν λίγες μέρες έβλεπε όλα στην Πολιτιστική να πηγαίνουν "μέλι - γάλα"".

Από την πλευρά του ο Ε. Βενιζέλος με απαντητικό έγγραφο στα όσα του καταλογίζονται λέει: "ο υπουργός δεν έστειλε επιστολή, αλλά απηύθυνε έγγραφο, το οποίο δεν ήταν απόρρητο και βρισκόταν εξ αρχής στη διάθεση του Τύπου και της κοινής γνώμης". Αν και όχι όλου του Τύπου... αρχικά. Δηλώνει ότι προστάτευσε το κύρος του θεσμού: "αναγκάστηκα να κάνω και πράγματα που ανήκουν στην ύλη μεσαίων υπαλλήλων του Οργανισμού: τον υπεύθυνο επικοινωνίας και προβολής, τον ταξιθέτη κλπ." (! ) και καταλήγει στο ότι δε γίνονται κατανοητά από το ΔΣ του Οργανισμού τα προβλήματα, λέγοντας "η γυναίκα του Καίσαρα και είναι και φαίνεται τίμια". Τέλος δεσμεύεται ότι θα προσπαθήσει να μετάσχει στη συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Τρίτη.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία για τις καταγγελλόμενες από τον υπουργό οικονομικές ατασθαλίες. Ζητήθηκε ήδη από τον Εισαγγελέα να του αποσταλούν όλες οι συμβάσεις υπαλλήλων και συνεργατών, καθώς και οι συμβάσεις που υπέγραψε ο Οργανισμός με εταιρίες. Ενοχλημένος από αυτές τις εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΟΠΠΕ Κ. Κοσμόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους: "καλοδεχούμενος ο εισαγγελέας και προτείνω να τον εγκαταστήσουμε εδώ πέρα για να βγάλει πόρισμα". Πάντως μέχρι τώρα οι εισαγγελικές παρεμβάσεις οδηγούσαν στο σχηματισμό φακέλων, οι οποίοι όμως... έμπαιναν στο αρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ