Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυβερνητική "υπόκλιση" στον Χρ. Λαμπράκη

Για "ολοκλήρωση" του Μεγάρου δεσμεύτηκαν χτες οι Γ. Παπαντωνίου, Ε. Βενιζέλος, Β. Παπανδρέου

Τα... "διαπιστευτήριά" της στον Χρ. Λαμπράκη, έδωσε χτες η "κουστωδία" υπουργών της κυβέρνησης, που έσπευσαν στο Μέγαρο Μουσικής να ανακοινώσουν την... "ολοκλήρωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών".Ετσι ακριβώς έγραφε η σχετική πρόσκληση, παρόλο που ακόμα στο Πάρκο Ελευθερίας γίνονται εκσκαφές. Βέβαια, ακόμα κι αν κανένα έργο σ' αυτό τον τόπο δε γινόταν, το Μέγαρο Μουσικής θα τελείωνε. Ας θεωρήσουμε, λοιπόν, ότι η αιτία της χτεσινής φιέστας, δηλαδή η "ολοκλήρωση", είναι κατά το ήμισυ ψευδής. Διότι οι υπουργοί Οικονομικών, Πολιτισμού και Ανάπτυξης (απουσίασε ο του ΥΠΕΧΩΔΕ λόγω συνάντησής του με τον πρωθυπουργό), διαβεβαίωσαν χτες και δημοσίως τον Χρ. Λαμπράκη ότι η επέκταση του Μεγάρου Μουσικής "θα γίνει" Επομένως, αν τυχόν είχε ανησυχήσει ο Χρ. Λαμπράκης περί απορρόφησης των κονδυλίων από το πακέτο Ντελόρ, όσον αφορά στο "Μέγαρό" του, τώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχος...

Και για να καλύψουν τη σκανδαλώδη εύνοια υπέρ του Χρ. Λαμπράκη, οι υπουργοί είπαν ότι "το Μέγαρο υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον".Ενα "δημόσιο" συμφέρον που χρηματοδοτείται με 2 δισ., τουλάχιστον, ετησίως και από τον κρατικό προϋπολογισμό.Και όχι μόνο αυτό, αλλά για την ολοκλήρωση της επέκτασης (γκαράζ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητικοί χώροι), εκτός από τα 6 δισ.που προϋπολογίζονται από το Β ΚΠΣ,ο Γ. Παπαντωνίου, χτες, δεσμεύτηκε πως "θα συμπληρώσουμε ό,τι χρειαστεί από τους εθνικούς πόρους".Να σημειώσουμε ότι μέχρι το φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρία, ώστε να παραδοθεί η επέκταση στο τέλος του 1999, με την εκπνοή του Β ΚΠΣ.

Προκειμένου να δικαιολογηθεί η καταστροφή του Πάρκου Ελευθερίας επιστράτευσαν: υπουργικές πράξεις του 1956, που μιλάνε για "παραχώρηση, στον ευρύτερο χώρο, γηπέδου για ανέγερση Μεγάρου Μουσικής", διατάγματα του '72 και νόμους του '75, που εντάσσουν το χώρο "στη γενικότερη περιοχή του Πνευματικού Κέντρου των Αθηνών"! Αλλά το θεατράκι του Πάρκου Ελευθερίας και ο χώρος πρασίνου δε νοούνται, από την κυβέρνηση, ως στοιχεία του Πνευματικού Κέντρου... Και για να διασκεδαστεί η καταστροφή του πάρκου, ο καθηγητής Ι. Χρονόπουλος μίλησε για "παιδικές χαρές, γκαζόν, δημιουργία πρασίνου στις οροφές των υπόγειων κτιρίων,και κατέληξε: "η δημιουργία αυτού του πάρκου βοηθάει το περιβάλλον"!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ