Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Είναι καθολική απαίτηση

Εκδήλωση για την απεργία των καθηγητών

"Οι δάσκαλοί μας με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, μας δίνουν κουράγιο και το καλύτερο μάθημα",ήταν τα λόγια του 16χρονου μαθητή Λυκείου Γιάννη Κορδή,που έλαβε και τα πιο θερμά χειροκροτήματα στην προχτεσινή συγκέντρωση - συζήτηση για την Παιδεία στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας από εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους και συνταξιούχους, που πήραν μέρος. Στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Απεργιακής Επιτροπής Δασκάλων και Καθηγητών Δυτικής Αττικής και της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατικών Σωματείων Θριάσιου Πεδίου τονίστηκε ότι ο αγώνας για την Παιδεία δεν είναι υπόθεση μόνο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και όλου του ελληνικού λαού και κυρίως των εργαζομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στους αγώνες των εκπαιδευτικών. Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Κόμματος για τα θέματα της Παιδείας, τόνισε ότι "η κυβέρνηση έπρεπε να είχε πάρει μέτρα αναβάθμισης της Παιδείας, της οποίας οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Αντίθετα όμως κρατάει μια αδιάλλακτη στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που παλεύουν για το μέλλον της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με σκοπό να υποτάξει τον αγώνα τους, αλλά και όλων των άλλων εργαζόμενων που έχουν ξεσηκωθεί τον τελευταίο καιρό, λόγω της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται".

Ο 16χρονος μαθητής Γιάννης Κορδής,εκ μέρους της Κίνησης Μαθητών Συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών, τόνισε ότι "μαζί με τους καθηγητές και τους γονιούς μας, είμαστε και εμείς οι μαθητές θύματα της ίδιας αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που καταδικάζει το παρόν και το μέλλον μας". Η Κίνηση των Μαθητών συλλέγει υπογραφές συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς.

Στις ερωτήσεις - τοποθετήσεις που έγιναν μετά τις ομιλίες τονίστηκε ότι αγώνας των εκπαιδευτικών δεν αφορά μόνο οικονομικά, αλλά και θεσμικά ζητήματα και κυρίως της διατήρησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Στο τέλος της εκδήλωσης εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα, στο οποίο τονίζεται ότι το αίτημα για δημόσια δωρεάν παιδεία είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά, "είναι καθολική απαίτηση".

Στον Πειραιά

Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ρέντη επισκέφτηκε χτες το πρωί κλιμάκιο της Απεργιακής Επιτροπής της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι απεργοί καθηγητές ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τα αιτήματα που προβάλλουν μέσα από τον απεργιακό τους αγώνα, αλλά και για την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Από τη μεριά των εργαζομένων του δήμου εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στον αγώνα τους. Και οι εργαζόμενοι και οι απεργοί καθηγητές δήλωσαν την πεποίθησή τους ότι τα αιτήματα των αγώνων των εργαζομένων που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα είναι πλέον κοινά. Ενώ σημειώθηκε ιδιαίτερα και η ελπίδα ότι οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε κοινό μέτωπο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, με αφετηρία το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ