Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κινηματογραφικό Σαββατοκύριακο

Δύο ταινίες από την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή του 1996 θα προβληθούν σήμερα και αύριο στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 7μμ, στο πλαίσιο του Διμήνου Πολιτιστικών Εκδηλώσεων,που διοργανώνει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ.Τις ταινίες τους θα προλογίσουν οι ίδιοι οι δημιουργοί τους.

Σήμερα θα προβληθεί η ταινία "Παραλάβατε... διορισμόν" του Μιχάλη Αχουριώτη.Πρόκειται για ταινία εποχής, που διαδραματίζεται σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό κατά τη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο, καθώς αφετηρία της ιστορίας είναι το έτος 1953. Ενας νεαρός δάσκαλος φτάνει στο χωριό, όπου έχει διοριστεί, και έρχεται αντιμέτωπος με ένα τείχος σιωπής, όταν ξεκινά μια έρευνα για τη ζωή και το ποιητικό έργο του Μυρταίου, που ήταν επί χρόνια ο προκάτοχός του σε αυτή τη θέση. Γρήγορα θα αντιληφθεί ότι στη ρίζα του μυστηρίου βρίσκεται ο προϊστάμενός του, σαν παθιασμένος θαυμαστής του Μυρταίου, αλλά και σαν εκπρόσωπος της πολιτικής εξουσίας.

Αύριο θα προβληθεί η ταινία "Ανεμος στην πόλη" του Πέτρου Σεβαστίκογλου,η ιστορία της οποίας εκτυλίσσεται στη σημερινή Ρωσία, σε ένα φόντο διάλυσης, αλλά και ανθρώπινου πάθους. Δυο άνθρωποι και δυο κόσμοι συγκρούονται για χάρη της Αλίνα, της πρωταγωνίστριας ενός περιπλανώμενου θιάσου μαγείας. Σαν από τον άνεμο οι άνθρωποι σκορπίζονται και χάνονται για να ξαναβρεθούν και να αναμετρηθούν στο εργοτάξιο μιας νέας ουτοπικής πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ