Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κατέστρεψαν την αίθουσα "Α. Τάσσος"

Αναπαυτικά γραφεία, παρά αίθουσες τέχνης φαίνεται πως προτιμά ο δήμαρχος Κερατσινίου. Η δημοτική αίθουσα τέχνης "Α. Τάσσος", θα μετατραπεί σε χώρο γραφείων για τους υπαλλήλους.Την απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει σε επιστολή της η δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Ελένη Παπαδοπούλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: "Ποιες είναι οι προτεραιότητες της σημερινής δημοτικής αρχής Κερατσινίου; Τι έχει μεγαλύτερη αξία γι' αυτούς; Μία αίθουσα τέχνης ή αναπαυτικά γραφεία για τους ημετέρους; Σίγουρα το δεύτερο".

Πριν από 10 χρόνια, η τότε δημοτική αρχή, εκτιμώντας την αναγκαιότητα που υπήρχε για την πόλη και θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη ενός λαμπρού καλλιτέχνη και αγωνιστή, δημιούργησε, σε μια προέκταση του δημαρχείου και δίπλα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, την Αίθουσα Τέχνης "Α. Τάσσος", η οποία φιλοξένησε πλήθος εκθέσεων και εκδηλώσεων στο παρελθόν.

"Η σημερινή δημοτική αρχή όμως, εκτίμησε πως δεν της είναι απαραίτητη η Αίθουσα και με μία επαίσχυντη απόφαση, την κατέστρεψε για να τη μετατρέψει σε χώρους γραφείων, γιατί, λέει, δε φθάνουν τα γραφεία για να στεγάσουν τους υπαλλήλους. Βεβαίως είπαν, πως θα μεταφέρουν την Αίθουσα σε άλλο ισόγειο χώρο, αλλά ακόμα δεν έχουν βρει αυτό το χώρο, ενώ τα γραφεία κατασκευάστηκαν ήδη. Και βέβαια, η πληθώρα των ρουσφετολογικών προσλήψεων, ο μεγάλος αριθμός συμβούλων και συνεργατών, δημιουργούν αδιαχώρητο".

"Κανένας όμως, σκεπτόμενος άνθρωπος δε θα επεδείκνυε αυτή την ασέβεια και την απρέπεια, τόσο απέναντι σε έναν καταξιωμένο δημιουργό της τέχνης, όσο και απέναντι στην ίδια την τέχνη. Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" καταγγέλλει την άθλια αυτή συμπεριφορά του δημάρχου Γ. Χάσκα και της πλειοψηφίας του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ