Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναδρομική έκθεση Π. Σαραφιανού

Το έργο ενός πολύ σημαντικού μας ζωγράφου παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων,από τις 26 του Φλεβάρη στη Δημοτική Πινακοθήκη (Πειραιώς 51). Πρόκειται για τη μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Πάνου Σαραφιανού (1919-1968), η οποία αποτελείται από 140 έργα, ζωγραφικά και σχέδια.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, "η συνεισφορά του Π. Σαραφιανού στη φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, που έχει σαν αφετηρία τις δεκαετίες του '50 και του '60, ιδιαίτερα, είναι εμφανής και αξιοσημείωτη. Ο Π. Σαραφιανός είχε διττή υπόσταση: Ηταν έξοχος δάσκαλος και σημαντικός ζωγράφος. Από το εργαστήριό του πέρασαν εκατοντάδες υποψήφιοι της "Σχολής Καλών Τεχνών", καταξιωμένοι οι περισσότεροι σήμερα στο χώρο της Τέχνης. Από αυτόν διδάχτηκαν τις απαραίτητες γνώσεις για την εισαγωγή τους στη Σχολή, κυρίως όμως γνώρισαν την ελευθερία της σκέψης και τον κοινωνικό - συλλογικό ρόλο της".

Η αναδρομική έκθεση έργων του ζωγράφου πλαισιώνεται από αναμνηστικό λεύκωμα 224 σελίδων, με πλήρη εικονογράφηση των έργων του και παράλληλα με κείμενα των: Χρ. Χρήστου, Χρ. Μπότσογλου, Μπ. Δαραδήμου, Μ. Χατζηνικολή, Ελ. Βακαλό και Ν. Κυριαζή.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του Απρίλη.

  • Από τις άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων σημειώνουμε: Τη Δευτέρα (8.30μμ) στην Εθνική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην οποία θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση παιάνες και τραγούδια που Γάλλοι Φιλέλληνες συνθέτες συνέθεσαν, εμπνευσμένοι από τον αγώνα των Ελλήνων. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συναυλία με το "Αρχείο Ελληνικής Μουσικής",στην οποία συμμετέχουν οι: Τζ. Σουγλάκου, Λ. Αγγελοπούλου, Σ. Μπερής, Χρ. Σταμπόγλης και το "Χορωδιακό Εργαστήρι Αθηνών".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ