Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν
  • Με απειλές του στιλ "εδώ θα γίνει Πάτρα" "αγανακτισμένοι" γονείς προπηλάκισαν και χτύπησαν μαθητή και εκπαιδευτικό στην "Ιωννίδειο Σχολή"
  • Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά

Αποφασισμένοι για συνέχιση των αγώνων τους δηλώνουν οι μαθητές του Πειραιά, κάτι που, όπως φαίνεται, πείραξε μια μερίδα γονιών, που χτες επιτέθηκαν και προπηλάκισαν καθηγητές και μαθητές στην "Ιωννίδειο". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, χτες μαζεύτηκαν στο σχολείο γονείς και μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, έβριζαν, προπηλάκιζαν, απειλούσαν τους μαθητές, φτάνοντας στο σημείο να χαστουκίσουν κάποιους απ' αυτούς. Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, η αστυνομία έβαζε μέσα στο σχολείο μαθητές για μάθημα (!) και παρά την κινητοποίηση των "αγανακτισμένων" γονιών ανάμεσα στους οποίους καταγγέλλεται ότι βρίσκονταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι μαθητές συνεχίζουν την κατάληψη. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και δίνει ραντεβού για την Παρασκευή 5 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά αναφέρονται τα εξής:

"Οι μαθητές και του Πειραιά, όπως σε όλη την Ελλάδα, βρισκόμαστε στο δρόμο πάνω από δύο μήνες.

- Αγωνιζόμαστε να μην περάσουν οι νόμοι 2525 και 2640, που διώχνουν σχεδόν τους μισούς μαθητές από το Λύκειο.

- Αγωνιζόμαστε για να πηγαίνουν ΟΛΟΙ οι νέοι στο Λύκειο, γι' αυτό και απαιτούμε να γίνει υποχρεωτικό 12χρονο, Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.

Δε θέλουμε το Λύκειο ένα προθάλαμο μόνο για τα ΑΕΙ, ούτε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Το Λύκειο πρέπει να αποδεσμευτεί από την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια. Δε θέλουμε οι γονείς μας να δίνουν ένα μισθό για φροντιστήρια. Θέλουμε δωρεάν παιδεία.Θέλουμε σαν νέοι πολλά, πάρα πολλά.

Σήμερα όμως αναγκαστήκαμε να βγούμε στο δρόμο, γιατί μας στερούν και τα λίγα που είχαμε ως τώρα. Οι τελευταίοι μήνες μας δίδαξαν ότι πρέπει να παλέψουμε πολύ για να κρατήσουμε ό,τι έχουμε και σίγουρα πρέπει να παλέψουμε πολύ περισσότερο για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματά μας, θέλει να μας σπρώξει στο περιθώριο. Κάνει μεγάλο λάθος. Ο υπουργός Παιδείας να αναλογιστεί τις ευθύνες του, που έχει οδηγήσει τις εξελίξεις.

Σήμερα (χτες) Τρίτη 2/2 στην Ιωννίδειο, στον Πειραιά, η αστυνομία μπήκε στο σχολείο με εντολή εισαγγελέα. "Γονείς" απείλησαν μαθήτρια του Γυμνασίου ότι θα χυθεί αίμα και εδώ θα γίνει "Πάτρα". Χτύπησαν μαθητή της 3ης Γυμνασίου. Προπηλακίστηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά, γιατί συμπαραστέκεται στον αγώνα μας και άλλοι καθηγητές του σχολείου.

Συνεχίζουμε...

Ραντεβού την Παρασκευή 5/2 - 12.00 στο Σύνταγμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ