Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι φοιτητές στο πλευρό των μαθητών

Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας χτες. "Μπλόκο" στη λεωφόρο Αμαλίας αύριο

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθήνας προχώρησαν χτες οι φοιτητές των συλλόγων από σχολές της Αθήνας που βρίσκονται υπό κατάληψη με κοινή τους απόφαση. Πρόκειται για τους συλλόγους Μαθηματικού,Φυσικού,Βιολογικού,Γεωλογικού,Νομικού,Φιλοσοφικής,Αρχιτεκτονικής,Μεταλλειολόγων και Παντείου.

Οι φοιτητές δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του αγωνιζόμενου μαθητικού κινήματος, αγωνίζονται για να βάλουν φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, διεκδικώντας τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και της νεολαίας στη μόρφωση και τη ζωή, διεκδικώντας τη διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, αποδέσμευση του Λυκείου από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Οι φοιτητές καταγγέλλουν την αστυνομοκρατία και δηλώνουν ότι αντιστέκονται στον αυταρχισμό και την καταστολή των λαϊκών αγώνων και υπερασπίζονται το Πανεπιστημιακό Ασυλο.

Οι φοιτητές, με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων, προγραμματίζουν για αύριο, Πέμπτη 4 Φλεβάρη,αποκλεισμό της λεωφόρου Αμαλίας στην πλατεία Συντάγματος, στις 11 το πρωί. Επίσης καλούν και τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους να συμμετάσχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό - πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 5 Φλεβάρη στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο Θ. Πέτσας,μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, που συνεχίζει την κατάληψη, "πρόκειται για μία ακόμα κίνηση στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης των αγώνων των φοιτητών με αιχμή τους νόμους 2525 και 2640. Δε μας ξεγελούν οι ελιγμοί ούτε οι προσπάθειες συκοφάντησης των αγώνων ιδίως των μαθητών", τόνισε, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εμμένει σε αυτή τη σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική, στην οποία οι φοιτητές μαζί με εργαζόμενους, μαθητές θα απαντήσουν με κοινή πάλη. Ειδικότερα οι φοιτητές της Νομικής αντιδρούν στο "σπάσιμο" της Νομικής και στη δημιουργία νέων τμημάτων, στον κατακερματισμό της γνώσης και την υποβάθμιση του πτυχίου, να μην περάσει η ίδρυση Σχολής Νομικών Επαγγελμάτων κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ