Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στην καρδιά και το νου της εργατικής τάξης ο αγώνας των μαθητών

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο παλλαϊκό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα άγρια, φασιστικού τύπου, μέτρα που παίρνει ενάντια στους μαθητές - "μέτρα που στοχεύουν όχι μόνο να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα, αλλά να διαμορφώσουν γενικότερα κλίμα υποταγής και στους εργαζόμενους, να αμφισβητήσουν το δικαίωμα του αγώνα" - καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας.Τονίζει δε πως χρέος όλων είναι να αντιπαλέψουν αυτή την επίθεση και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στο παλλαϊκό, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Παρασκευής.

"Ηδη οι μαθητές είναι οι νικητές. Ο αγώνας τους είναι στην καρδιά και στο νου της εργατικής τάξης", τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή. Χαιρετίζει τους πολύμορφους μεγαλειώδεις αγώνες που αναπτύσσονται στο χώρο της Παιδείας, τη μαζικότητα, την αποφασιστικότητα και την ωριμότητα με την οποία αναπτύσσουν αυτούς τους αγώνες οι μαθητές, "αγώνες που μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα", όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει πως η μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης δεν είναι στενά εκπαιδευτικό ή επιστημονικό πρόβλημα, αλλά είναι κοινωνικό, πολιτικό και κατ' εξοχήν ταξικό πρόβλημα, γι' αυτό και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. "Ο αγώνας για μόρφωση είναι ένα μέρος του συνολικού αγώνα για το μεροκάματο και το δικαίωμα στη δουλιά, στην υγεία, στον πολιτισμό, σε άλλα λαϊκά δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα χτυπιούνται άγρια από την κυβέρνηση, που με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μισομορφωμένους μαθητές, συνεχώς καταρτίσιμους και επανακαρτίσιμους - μελλοντικούς απασχολήσιμους πολίτες, εύκολη λεία στους νόμους της αγοράς", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας αναφέρει ακόμα πως τα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης για την Παιδεία οδηγούν στην τρομακτική αύξηση της παραπαιδείας, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους σε δεύτερη ή και τρίτη εργασία για να μπορούν ν' αντεπεξέλθουν στα πρόσθετα πολλαπλά έξοδα, οξύνοντας έτσι τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η εργατική οικογένεια. "Οι κατά καιρούς ελιγμοί - προτάσεις του υπουργείου Παιδείας μοναδικό στόχο έχουν το σταμάτημα των κινητοποιήσεων, το εύκολο πέρασμα της αντιδραστικής μεταρρύθμισης. Η συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων, η προσπάθεια διάσπασής τους, οι απειλές και η τρομοκρατία υπηρετούν τους αντιδραστικούς στόχους της κυβέρνησης και όσους υπηρετεί. Εμείς συγκροτούμε το δικό μας μέτωπο πάλης και απαιτούμε: "Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων"", σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή και καταλήγει: "Παλεύουμε για ενιαίο 12χρονο σχολείο βασικής εκπαίδευσης, με σύγχρονες γνώσεις και εφόδια για όλους, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης και γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία".

Για τη Συντονιστική Επιτροπή υπογράφουν τα συνδικάτα: Οικοδόμων,Μετάλλου,Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών,Εμποροϋπαλλήλων,Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος,Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης - Λιοσίων - Καματερού,Λιθογράφων,Λογιστών,Συνταξιούχων,Ιδιωτικών Υπαλλήλων,Ηλεκτροτεχνιτών,Φαρμακεργατών και Φαρμακοϋπαλλήλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνουμε στους δρόμους ξανά για το παρόν και το μέλλον μας, τη μόρφωση και τη ζωή μας! (2022-02-16 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στις εγκληματικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στη μέση της χρονιάς (2020-12-24 00:00:00.0)
Ξανά στους δρόμους τη Δευτέρα 1η Απρίλη (2019-03-27 00:00:00.0)
Οχι απλοί συμπαραστάτες, αλλά πρωτοπόροι μαχητές (1999-01-16 00:00:00.0)
Δυναμικά διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση (1996-11-22 00:00:00.0)
Από τα θρανία στο στρατό (1996-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ