Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Προετοιμάζονται για το συλλαλητήριο της Παρασκευής

Εντατικά προετοιμάζουν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης Μακεδονίας - Θράκης, τη μαζική κάθοδό τους στο πανεκπαιδευτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 5 Φλεβάρη στην Αθήνα. Σήμερα, στη 1.00 μ.μ. το Συντονιστικό Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,για το συντονισμό της παραπέρα δράσης, ενώ ήδη έχει απευθύνει κάλεσμα σε πανεπιστημιακούς δασκάλους όπως τον Γ. Χουρμουζιάδη και τον Χ. Τσολάκη,ώστε την επόμενη βδομάδα να πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση, για την παιδεία που οραματίζονται και την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση. Οι δύο καθηγητές του ΑΠΘ έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση και το Συντονιστικό Ημερήσιων Σχολείων Θεσσαλονίκης άρχισε να προετοιμάζει την εκδήλωση.

Στο μεταξύ ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θράκης, πιστός στις κυβερνητικές εντολές, έστειλε έγγραφο προς όλους τους εισαγγελείς της περιφερείας του να συλλαμβάνουν τους μαθητές που στήνουν μπλόκα στους δρόμους. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, ανταπαντώντας στην προκλητική στάση του εισαγγελέα, τονίζουν ότι καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης και αυταρχισμού δεν πρόκειται να σταματήσει το ποτάμι των μαθητών που αγωνίζονται για τα αναφαίρετα δικαιώματα του κάθε νέου και νέας.

Στην επιστολή του προς το ΕΚΘ, το Συντονιστικό Σχολείων Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει ότι οι μαθητές, έχοντας στο πλάι τους το σύνολο του ελληνικού λαού, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, που με κάθε τρόπο προσπάθησε να υποτάξει τους μαθητές, στέλνοντάς τους σ' ένα σχολείο που με τους νέους νόμους η μόρφωση των εργαζόμενων και φτωχότερων οικογενειών γίνεται δυσκολότερη. Ενώ τονίζει: "Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να καθυποτάξει όχι μόνο τους μαθητές, αλλά να στείλει μήνυμα στους εργαζόμενους και όλο το λαό ότι κανείς δεν μπορεί να κερδίσει, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις επιλογές της κυβέρνησης. Θέλει να σβήσει την ελπίδα από όλους μας για μια καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλιά, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή".

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του στο πλευρό του μαθητικού κινήματος τάσσεται και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς. Ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική πυγμής απέναντι σε αδύνατους μαθητές και να πάρει εκείνες τις πολιτικές αποφάσεις που θα εκτονώσουν άμεσα την κατάσταση. Ενώ προειδοποιεί ότι αν δε δώσει σύντομα λύσεις στο πρόβλημα της Παιδείας το δρόμο των μαθητών θα ακολουθήσουν και οι γονείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ