Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΟ
Χωρίς πρόγραμμα εφημεριών

Ομόθυμη αγωνιστική στάση των γιατρών

Ούτε σήμερα το "Λαϊκό" θα δέχεται επείγοντα περιστατικά, μολονότι το Νοσοκομείο έχει γενική εφημερία. Οι διευθυντές Κλινικών, Τμημάτων και Εργαστηρίων (εξαιρείται η Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας) αποφάσισαν χτες να μην καταρτίσουν πρόγραμμα εφημερευόντων γιατρών. Την απόφασή τους αυτή, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από τη χτεσινή γενική συνέλευση των γιατρών, κοινοποίησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του "Λαϊκού", στο ΕΚΑΒ, στον Εισαγγελέα, στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Α. Κωστάκης και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Μ. Βλαχάκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Κατόπιν της διαταραχής της σχέσεως εμπιστοσύνης μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου και του ιατρικού προσωπικού, οι διευθυντές των Κλινικών και Τμημάτων, αδυνατούν να καταρτίσουν πρόγραμμα εφημερευόντων γιατρών και σας καθιστούν (σ.σ. αναφέρεται στο ΔΣ) υπεύθυνους για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου".

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση που ελήφθη κατά τη γενική συνέλευση των γιατρών στις 27 Γενάρη, είναι αναστολή όλων των λειτουργιών του "Λαϊκού", επ' αόριστον. Οι γιατροί διαμαρτύρονται για την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να εξασφαλίσει κονδύλι για την καταβολή των δεδουλευμένων από τις εφημερίες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη 1998, καθώς και για την επιστροφή σημαντικών χρηματικών ποσών από πολλούς γιατρούς για εφημερίες που έκαναν το 1998.

Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας

Σε χτεσινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), αναφέρεται γενικώς στο Σύστημα Υγείας, το οποίο κλονίζεται και βρίσκεται περίπου σε συνθήκες χρεοκοπίας. "Στο χώρο της υγείας - αναφέρει - επικρατεί διαρκής αναταραχή, παρότι η ομαλότητα και ιδίως η εργασιακή ειρήνη αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την καλή λειτουργία του, ενώ η Πολιτεία με ασύντακτες και περιστασιακές κινήσεις προσπαθεί μάταια να ανακόψει ένα άνευ προηγουμένου κατήφορο".

Ο ΙΣΑ θεωρεί ότι έφθασε η ώρα για ριζική αναμόρφωση του Συστήματος Υγείας με τη στράτευση και τη χρησιμοποίηση όλων των δυνατοτήτων που διαθέτει η χώρα. "Φρονεί, επίσης - καταλήγει η ανακοίνωση - ότι είναι καιρός να ανοίξει ένας ευρύτατος διάλογος ανάμεσα στην Πολιτεία, στους Υγειονομικούς και στους πολίτες διότι: Η Υγεία είναι υπόθεση όλων μας. Η Υγεία είναι υπόθεση εθνική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ