Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Αποφάσισαν κινητοποιήσεις για τις 8 Φλεβάρη

Αγωνιστικά προχωρούν και οι αγρότες της Αιγιάλειας, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παναιγιάλειο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 8 Φλεβάρη (10 π.μ.) στην πλατεία Λαύρας του Αιγίου.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας συντονίζονται με αυτούς τους Θεσσαλίας, προκειμένου να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Αιγιάλειας,καλεί τους αγρότες της περιοχής σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας πως "η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και όλων όσοι της συμπαραστέκονται, αναγκάζουν - για άλλη μια φορά - τους αγρότες να βγουν στους δρόμους". Παράλληλα, τονίζει πως αυτή τη φορά οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά για την επίλυση των προβλημάτων που τους μαστίζουν, για να διεκδικήσουν να μείνουν στα χωριά τους, να παράγουν και να απολαμβάνουν το μόχθο τους.

Στην ανακοίνωση της ΣΕΑ επισημαίνονται τα προβλήματα της περιοχής που δημιουργεί η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και έχει ως αποτέλεσμα το λάδι να πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές ή να μένει απούλητο στις αποθήκες των παραγωγών, τα λεμόνια να σαπίζουν πάνω στα δέντρα, αφού οι τιμές είναι τόσο εξευτελιστικές που δε συμφέρει τους παραγωγούς ούτε να τα μαζέψουν. Επίσης, στη σταφίδα καθυστερεί η καταβολή της στρεμματικής ενίσχυσης και δεν έχουν δοθεί ακόμα οι αποζημιώσεις απ' τις φυσικές καταστροφές των προηγούμενων χρόνων.

Και όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση "όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η κυβέρνηση μαζί με τις φιλο-μααστριχτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν και σε συνεργασία με τις ηγεσίες ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, αλλά και την τοπική Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους αγρότες". Οι ίδιοι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στηρίζουν τις καταστροφικές αποφάσεις των Βρυξελλών στο πλαίσιο της "Ατζέντας 2000".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ