Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
"Χτύπημα κάτω από τη μέση" στην ΑΓΝΟ

Πάνω από είκοσι βιομηχανίες, όπως και ο Δήμος Λαγκαδά ρίχνουν ανεπεξέργαστα τα λύματά τους στη λίμνη Κορώνεια, με αποτέλεσμα αυτή να μετατρέπεται μέρα τη μέρα σε βάλτο. Το Δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά, ωστόσο, θεωρεί ότι υπεύθυνη για την κατάσταση που υπάρχει, είναι κύρια η Ενωση Αγελαδοτροφικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης ΑΓΝΟ.Σχετική απόφαση έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίασή του, χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία που θα τεκμηρίωναν τις θέσεις του.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στην ΑΓΝΟ τονίζει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, να καταγγείλει και να "προειδοποιήσει" τη βιομηχανία ΑΓΝΟ, αναγορεύοντάς τη σαν τη βασική υπεύθυνη για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και εξαιρώντας όλους τους άλλους παράγοντες επιβάρυνσης όπως είναι οι άλλες βιομηχανίες της περιοχής, αλλά και το ίδιο πολεοδομικό συγκρότημα με τα χωρίς καμία επεξεργασία λύματά του.

"Ο χρόνος και ο τρόπος που εκδηλώνεται αυτή η επίθεση μάς οδηγεί στη σκέψη ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα πραγματοποιούνται μέσα σ' ένα γενικότερο σχέδιο παραπέρα απαξίωσης της Ενωσης", υπογραμμίζει το σωματείο. Επισημαίνει, επίσης ότι ο δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει τις ευαισθησίες του για τη μόλυνση του περιβάλλοντος σε μια περίοδο που:

- Το μέλλον της ΑΓΝΟ παίζεται κορόνα - γράμματα και το δικαίωμα στη δουλιά 570 εργαζομένων κρέμεται από μια κλωστή.

- Κινδυνεύει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε από τους κτηνοτρόφους της περιοχής τα προηγούμενα 50 χρόνια.

- Ολες οι κοινωνικές δυνάμεις μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έπρεπε να κινητοποιούνται για τη λειτουργία, τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των συνεταιριστικών χαρακτηριστικών της ΑΓΝΟ, γιατί δίνει ζωή στην περιοχή.

"Αντί να πρωτοστατεί για τη σωτηρία της ΑΓΝΟ, αυτός περί άλλα τυρβάζει. Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΑΓΝΟ, που αρκετές δεκάδες είμαστε και Δημότες Λαγκαδά, θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, μιας και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι: Αν δεν υπάρχει ευαισθησία για το μέλλον των παραγωγικών μονάδων, αν δεν υπάρχει ευαισθησία για το δικαίωμα στη δουλιά, τότε το ενδιαφέρον για το περιβάλλον είναι σκόπιμο και κάλπικο αν όχι αποπροσανατολιστικό", καταλήγει η ανακοίνωση του σωματείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιοι ευθύνονται για την καταστροφική μόλυνση (2009-04-26 00:00:00.0)
Ενάντια στη ρύπανση του Πηνειού (2008-06-06 00:00:00.0)
Η μόλυνση του Ασωπού παραμένει (2008-01-17 00:00:00.0)
Τραγικές συνέπειες από την ανεξέλεγκτη δράση των βιομηχάνων (2006-08-27 00:00:00.0)
Ασύδοτη ρύπανση από ιχθυοκαλλιέργειες (2006-07-07 00:00:00.0)
«Φουσκώνει» με επικίνδυνα λύματα (2005-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ