Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Ντ. Μπακογιάννη... ενημερώνεται

Συνάντηση με το δήμαρχο, συνδικαλιστές και άλλους μαζικούς φορείς χτες στο Πέραμα

Καμιά ουσιαστική πρόταση, ούτε καμιά θέση που στην ουσία της να έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική συρρίκνωσης που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ανέπτυξε η βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη σε συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι στο Δήμο Περάματος με τις διοικήσεις των σωματείων της Ζώνης και τον δήμαρχο Γ. Πατσιλινάκο.Και στα όποια σοβαρά θέματα τέθηκαν, όπως αυτό της κατασκευής ελληνόκτητων πλοίων στα ξένα ναυπηγεία, απέφυγε να πάρει θέση.

Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος τόνισε ότι μέχρι σήμερα όλες οι εξαγγελίες που έχουν δοθεί έχουν μείνει στα χαρτιά και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συνδικαλιστές, καθώς και άλλοι φορείς αναφέρθηκαν στο πρόβλημα της ανεργίας, της κατασκευής ελληνόκτητων πλοίων σε ξένα ναυπηγεία και συνολικά στην πολιτική υπονόμευσης της Ζώνης που έχουν ακολουθήσει όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Η Ντ. Μπακογιάννη παίρνοντας το λόγο, αφού είπε ότι θέση της ΝΔ είναι "η Ζώνη να συνεχίσει να λειτουργεί", δήλωσε ότι η πολιτική της "δικαιώθηκε" στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των δυο μεγάλων ναυπηγείων, καθώς όσες θέσεις εργασίας υπάρχουν σήμερα στα ναυπηγεία οφείλονται σ' αυτή την πολιτική! Να σημειωθεί ότι συνολικά και από τα δυο ναυπηγεία έχουν χαθεί 2.600 θέσεις εργασίας και σήμερα τα ναυπηγεία υπολειτουργούν. Ο λόγος που η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση ήταν ότι δεν αξιοποίησε κάποια κοινοτικά προγράμματα. Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, μετά από επιμονή των συνδικαλιστών, δήλωσε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, γιατί - όπως σημείωσε - "δε λύνει κανένα πρόβλημα έτσι όπως είναι φτιαγμένο". Θέση της ΝΔ, όπως είπε, είναι η δημιουργία μιας συμμετοχικής εταιρίας, η οποία θα ιδιωτικοποιήσει τις δραστηριότητες του λιμανιού.

  • Σήμερα στις 11 το πρωί οι άνεργοι όλων των ειδικοτήτων της Ζώνης θα συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ