Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Επικίνδυνο εθνικιστικό παραλήρημα

Ξεπέρασε κάθε όριο ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος. Διατύπωσε συκοφαντίες που ούτε καν ο "Στόχος" δεν έχει τολμήσει. Αντιδράσεις ακόμα και από το χώρο της ΝΔ

Θα ήταν μόνο γελοίο αν δεν ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Το πρόσφατο εθνικιστικό παραλήρημα ενός ακόμη "Τουρκοφάγου", του βουλευτή της ΝΔ Π. Καμμένου,στη Χίο, με αφορμή μια εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο οποίος κατηγόρησε σαν "ανθυποπράκτορες" των τούρκικων μυστικών υπηρεσιών πολίτες του νησιού, προκάλεσε ακόμη και την αντίδραση του κόμματός του.

Σα να μην έφτανε όμως το γεγονός ότι ο εν λόγω βουλευτής προσπάθησε, όπως και άλλοι ομοϊδεάτες του κατά καιρούς, να δημιουργήσει κλίμα εθνικιστικής παράνοιας στην περιοχή, με προχθεσινό Δελτίο Τύπου, επιτίθεται προσωπικά κατά του εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Αλήθεια" και γνωστού αγωνιστή της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των δύο λαών, Γιάννη Τζούμα,αλλά και στις εφημερίδες που δημοσίευσαν το γεγονός ("Ελευθεροτυπία", "Αθηναϊκή" και "Ελεύθερο").

Ο απίθανος Καμμένος, εγκαλεί τον Γ. Τζούμα ότι "έστησε" την εφημερίδα, τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό "με αγνώστου προελεύσεως χρήματα", αλλά και ότι προτρέπει σε "συνεργασία της Χίου και των άλλων νησιών του βορείου Αιγαίου με την Τουρκία παρά με τη Μητροπολιτική Ελλάδα"! Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις περί του πώς εννοεί τον πατριωτισμό ο βουλευτής, εγκαλεί τον δημοσιογράφο ότι κατηγορεί "πολιτικούς με εθνική αξιοπρέπεια" όπως τον Στ. Παπαθεμελή και τον νυν νομάρχη Λέσβου και επίσης γνωστό "Τουρκοφάγο" Λ. Βουνάτσο. Και οι δύο γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς "δείξε μου τους φίλους σου...".

Τέλος, ο βουλευτής, αφού εμμέσως εγκαλεί και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την απόδοση των δηλώσεών του, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αγωγές κατά του δημοσιογράφου, τα χρήματα των οποίων θα δοθούν... στους Κούρδους και τις "Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις"!

Φυσικά, η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν άμεση. Κατέθεσε μήνυση εναντίον του βουλευτή και τον καλεί "αν έχει το κουράγιο, ας έρθει να αποδείξει όσα με συκοφαντεί στα δικαστήρια". "Είναι η πρώτη φορά", λέει ο Γ. Τζούμας, "που καταθέτω μήνυση κατά κάποιου που συνδυάζει εκτοξευμένες εναντίον μου ασυναρτησίες και συκοφαντίες. Προφανώς, ο πανικός των "Καμμένων" για τις αυξανόμενες ελληνοτουρκικές σχέσεις φιλίας είναι μεγάλος. Από μια πλευρά βέβαια είναι τιμητικό να με κατηγορεί ένας βουλευτής της γνωστής "ποιότητας" Καμμένου, αλλά παράλληλα θλίβομαι γιατί γνωρίζω ότι δε θα αρθεί η ασυλία του βουλευτή, ενώ είναι βέβαιο πως αν δεν υπήρχε αυτή η σιγουριά, ο Π. Καμμένος δε θα ήταν τόσο απλόχερος στο ασυνάρτητο παραλήρημά του εναντίον μου".

Χαρακτηριστικές του μήκους κύματος στο οποίο κινούνται οι δηλώσεις Καμμένου είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε και στο ίδιο το κόμμα του.

Ο πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και ΜΜΕ της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει, πως "η εκτόξευση τόσο σημαντικών κατηγοριών του Π. Καμμένου κατά του Γ. Τζούμα, εάν δεν τύχουν άμεσων και καταλυτικών αποδείξεων, δημιουργούν κινδύνους και υπονομεύουν την ομοψυχία του έθνους". Προσθέτει ότι "ο Τύπος υποχρεούται να λειτουργεί αδέσμευτα, να κάνει την κριτική του χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς δεσμεύσεις. Για το θέμα που δημιουργήθηκε στη Χίο θα πρότεινα μια ήρεμη ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του συναδέλφου Καμμένου και του συναδέλφου δημοσιογράφου Γ. Τζούμα".

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Θ. Βαρίνος είναι πιο συγκεκριμένος: "Είναι πρωτοφανής και ανυπόστατη η κατηγορία να βγαίνει ο κ. Καμμένος, ή οποιοσδήποτε άλλος και να διαδίδει κατηγορίες εναντίον προσώπων, περί ανθυποπρακτόρων, λέει, των τουρκικών υπηρεσιών. Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα. Αυτά που είπε ο κ. Καμμένος είναι κατακριτέα, δεν μπορείς να λες τέτοια πράγματα χωρίς αποδείξεις, είναι ντροπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ