Τετάρτη 3 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ
Τους ενοχλεί η ΝΑΣ

Την πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου και το νομάρχη Δυτικής ΑττικήςΠ. Παπαπέτρου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Δυτικής Αττικής",καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου η ΝΑΣ κλήθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που συζητιόταν το θέμα της "εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης", δε δόθηκε καν ο λόγος στον επικεφαλής της παράταξης Αντ. Χοροζάνη,με την αιτιολογία ότι το θέμα είχε τελειώσει και δεν ήθελαν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση και να δημιουργήσουν εντάσεις...

Αποκαλυπτική για τους πραγματικούς λόγους του αποκλεισμού, είναι η σχετική ανακοίνωση της ΝΑΣ και την οποία παραθέτουμε:

"Στις πρόσφατες εκλογές, ο λαός, οι εργαζόμενοι, 5.017 άνθρωποι ψήφισαν τη ΝΑΣ. Με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, αυτό το ποσοστό, θα έβγαζε δύο συμβούλους στο νομαρχιακό συμβούλιο και θα συμμετείχε και στις νομαρχιακές επιτροπές. Η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου με επικεφαλής τον νομάρχη Περικλή Παπαπέτρου κάνει ό,τι είναι δυνατόν το παραπάνω να το αγνοήσει, παρόλο που στην τελευταία συνεδρίαση του 1998 υπήρξε δέσμευση από το συνδυασμό του νομάρχη, ότι η ΝΑΣ θα καλείται επίσημα σαν συνδυασμός για να εκφράζεται και η δική μας άποψη. Αποψη βέβαια, χιλιάδων ανθρώπων, περισσοτέρων από αυτούς που μας ψήφισαν.

Δυστυχώς στη συνεδρίαση της 01/02/99 με θέμα: "Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση", δε μας δόθηκε ο λόγος. Το αναφέρουμε αυτό όχι γιατί είμαστε θεσμολάγνοι, αλλά περισσότερο για να αναδείξουμε ζητήματα δημοκρατίας και τον τρόπο που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις τα αντιλαμβάνονται.

Ο συνδυασμός μας γνωρίζει ότι τα προβλήματα των εργαζομένων του λαού μας αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από τους αγώνες τους. Ομως δεν αφήνουμε κανένα χώρο, όπως και το νομαρχιακό συμβούλιο, που να μην αναδεικνύουμε και να προβάλουμε τις θέσεις και τις απόψεις του συνδυασμού μας, εξάλλου και για αυτό το λόγο δώσαμε τη μάχη στις εκλογές.

Τα προβλήματα των εργαζομένων, του λαού της Δυτικής Αττικής οξύνονται. Σε καμία περίπτωση δε θα βρουν τη λύση που χρειάζεται αν συζητηθούν μόνο σε κάποιο νομαρχιακό συμβούλιο. Ομως οι αποφάσεις του, ανάλογα με το ποιον υποστηρίζουν μπορούν να βοηθήσουν τη λύση των προβλημάτων.

Οι αναδιαρθρώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή στη βιομηχανία, στην παραγωγή, μέσα από την αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της ΟΝΕ διογκώνουν την ανεργία. Ηδη στην περιοχή μας ξεπέρασε το 17%. Οι εργασιακές σχέσεις γυρίζουν έναν αιώνα πίσω. Πολλές βιοτεχνίες και σούπερ μάρκετ καθημερινά αλλάζουν τους εργαζόμενους και έχουν περάσει το ελαστικό ωράριο χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Οι περικοπές στην υγεία χειροτερεύουν την κατάσταση του Θριάσιου νοσοκομείου.

Στο χώρο της Παιδείας, ο νόμος 2525/97 πετά τους μαθητές της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων φτωχών στρωμάτων έξω από την εκπαίδευση. Τα κονδύλια για λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι τόσο μηδαμινά που όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν σοβαρά προβλήματα. Οι θέσεις του μαθητικού κινήματος σήμερα μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας.

Παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου τάσσεται υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης και του νόμου 2525/97, ενώ ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από τη ΝΔ θεωρεί τους μαθητές και την κυβέρνηση συνυπεύθυνους για την κατάσταση της Παιδείας, βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα, ενώ ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από το ΣΥΝ, υποστήριξε τον αγώνα των μαθητών αλλά δεν είπε κουβέντα για τον νόμο. Ισως γι' αυτό και δε μας έδωσαν το λόγο να μιλήσουμε στο νομαρχιακό συμβούλιο, αφού και οι τρεις συνδυασμοί ο καθένας από τη δική του πλευρά ένα στόχο έχει, πώς να περάσει η πολιτική της ΟΝΕ στην περιοχή μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ