Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΗΕΑ
Διάβημα για τις δηλώσεις Γιαννόπουλου

Να δώσει εξηγήσεις για τις τρομοκρατικές δηλώσεις του κατά των δημοσιογράφων που τολμούν ...να πάρουν θέση θετική απέναντι στον ηρωικό αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, καλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με πρόταση του Γ. Λεονταρίτη,γενικού γραμματέα και Νίκου Καραντηνού ταμία της Ενωσης, αποφάσισε αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας και να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό για τις απαράδεκτες τρομοκρατικές δηλώσεις του κατά των δημοσιογράφων και της ελευθεροτυπίας ουσιαστικά, με αφορμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Οπως είναι γνωστό, ο Ε. Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του σχετικά με τον αγώνα των αγροτών, μεταξύ άλλων, είπε και τα παρακάτω: "Θα ήθελα να προσθέσω, επίσης, ότι υπέρ των φερομένων ως εκφραζόντων τη γνώμη των αγροτών της χώρας έχουν εκφραστεί ορισμένοι δημοσιογράφοι. Δε θα αναφερθώ σε ονόματα, ούτε στο τι είπαν. Το λόγο έχει ο εισαγγελέας, διότι υπάρχει παραίνεση προς διάπραξη πλημμελημάτων"!

"Τα όσα ελέχθησαν από τον κ. Ε. Γιαννόπουλο, σημειώνεται, είναι βαρύτατα και με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Είναι ανοιχτή εντολή για φίμωση του Τύπου και δίωξη των δημοσιογράφων οι οποίοι δε συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική και προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Ωστόσο, η πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε να βγάλει ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες και στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και να καταδικάσει την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης κατά των αγροτών και των άλλων εργαζομένων... Κι αυτό, ενώ η ΕΣΗΕΑ θα έπρεπε πρώτη να διαμαρτυρηθεί για τον αυταρχικό αντιδημοκρατικό κατήφορο και τα κατασταλτικά - τρομοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ