Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υπέρτατος στόχος το τσάκισμα των αγροτών!

Αγώνας για το "μέλλον της παράταξης και της χώρας" (! ) αναγορεύεται από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ η νικηφόρα έκβαση της αναμέτρησης με τους αγρότες

Τη νικηφόρα έκβαση της αναμέτρησης με τους αγρότες αναδεικνύει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης! Στη βάση αυτή επιχειρεί να συσπειρώσει το σύνολο των κομματικών δυνάμεων και να τις χρησιμοποιήσει ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να παίξει ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ το γνώριμο ρόλο του κυματοθραύστη των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, την "ανάγκη συνολικής στράτευσης και στήριξης της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στους αγρότες, γιατί σήμερα κρίνεται το μέλλον της χώρας και της παράταξης"! Ομολογώντας, έμμεσα πλην σαφώς, η κυβέρνηση την ανησυχία και τον πανικό που τη διακατέχει μετά τη μαζική και μαχητική "επάνοδο" των αγροτών στα μπλόκα, αναδεικνύει τη συντριβή της αγροτικής εξέγερσης ως υπέρτατο στόχο της πολιτικής παρουσίας της!

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκαν αποφάσεις για τη δραστηριοποίηση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με πρώτους τους υπουργούς. Ετσι, τις επόμενες μέρες οι Τσοχατζόπουλος, Β. Παπανδρέου, Βενιζέλος κ.ά. θα περιοδεύσουν στις πόλεις της Θεσσαλίας, ενώ οι Λαλιώτης, Αρσένης, Παπαντωνίου θα μιλήσουν σε άλλες περιοχές της χώρας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν "αντισυγκεντρώσεις" ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Ταυτόχρονα, ο Κ. Σημίτης, αφήνοντας στην άκρη τα "ωραία λόγια" περί δημοκρατικών διαδικασιών, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα και της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ αύριο. Το Υπουργικό Συμβούλιο επρόκειτο να συζητήσει για τον... "κοινωνικό διάλογο", ενώ η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Η ενέργεια αυτή της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος αποσκοπεί στην αποφυγή εκδήλωσης ενός κλίματος γκρίνιας και κριτικής σε αυτές τις συνεδριάσεις, το οποίο δε διευκολύνει την κυβέρνηση στον κεντρικό της στόχο, την αντιμετώπιση του "εχθρού". Ταυτόχρονα όμως αφήνει να διαφανεί ότι ο αντίκτυπος των αγροτικών και γενικότερα των λαϊκών κινητοποιήσεων είναι υπαρκτός στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και, αν μη τι άλλο, επηρεάζει τις εσωκομματικές συγκρούσεις και ισορροπίες. Τις πιέσεις από τους αγώνες των αγροτών ομολογεί και στη δήλωση που έκανε ο Κ. Σκανδαλίδης, ανακοινώνοντας την αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ: "Η ειδική σύνοδος αναβάλλεται ώστε να καταστεί δυνατή μια γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, χωρίς πιέσεις και περιορισμούς που προκύπτουν από τα τρέχοντα γεγονότα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ