Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Ούτε κουβέντα για τα αγροτικά αιτήματα

Μ. Δαμανάκη: Δε στηρίζουμε τους αγρότες!

Συνεχίζει να μην τοποθετείται ανοιχτά ο Συνασπισμός απέναντι στα αιτήματα των κινητοποιήσεων των αγροτών, εστιάζοντας την κριτική του μόνο στην αυταρχική κυβερνητική τακτική. Οσο, όμως, εντείνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, στελέχη του κόμματος όπως η βουλευτίνα Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνουν ανοιχτά και δημόσια ότι ο ΣΥΝ δε στηρίζει τα αιτήματα των κινητοποιήσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού, τονίζεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να "εγκαταλείψει τη στάση της παγερής ακαμψίας" και να ξεκινήσει διάλογο με τους φορείς των αγροτών χωρίς αναφορά στα αιτήματα των αγώνων. Στο ίδιο μήκος κύματος, χτες, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωσταντόπουλος,σε δηλώσεις του μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, άσκησε κριτική στη στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι στις κινητοποιήσεις, όχι από την πλευρά του να αλλάξει αυτή η πολιτική, αλλά επειδή οι πρακτικές της, δεν επιτρέπουν "να ενισχυθεί πραγματικά η κοινωνική συνοχή και να υπάρξει στήριξη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων".

Δε στηρίζουν όλα τα κόμματα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν όμως χθες η Μαρία Δαμανάκη. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας 9.61" η βουλευτίνα του Συνασπισμού επισήμανε ότι "δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί το αίτημα των εθνικών επιδοτήσεων άνευ ορίου".Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση γιατί ακολούθησε μονόπλευρη πολιτική και δε ζήτησε την... αρωγή των άλλων κομμάτων που εξαιτίας της πολιτικής τους δε θα μπορούσαν να στηρίξουν τέτοια αιτήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως "η κυβέρνηση αντί να καλέσει και τα κόμματα και να τοποθετήσει το θέμα σ' αυτή τη βάση, οπότε και τα κόμματα θα δυσκολεύονται να στηρίξουν τέτοιου είδους αιτήματα, κήρυξε γενικά τον αγώνα κατά των αγροτών".Συνεχίζοντας αυτού του είδους την "εποικοδομητική κριτική" σημείωσε ότι "ο ελληνικός λαός έχει την εντύπωση ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών", επειδή η κυβέρνηση δε φρόντισε "να αναδείξει τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και να κάνει ένα διάλογο σε άλλα θέματα όπως είναι τα θέματα του κόστους παραγωγής όπου θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες βελτιωτικές ρυθμίσεις, ώστε να εξασφαλίσει και συμμάχους σε αυτή την υπόθεση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ