Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Αμετακίνητος και προκλητικός ο Χανακούλας

Με την πολιτική κάλυψη του ΠΑΣΟΚ παραμένει πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ο Θ. Χανακούλας. Χτες, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή που ενέκρινε τον επαναδιορισμό του, ο Θ. Χανακούλας εμφανίστηκε προκλητικός κατά του ΚΚΕ, του "Ριζοσπάστη", αλλά και της νοημοσύνης όσων άκουσαν τις απαντήσεις του. Ο Θ. Χανακούλας διαπιστώνοντας το θετικό για αυτόν κλίμα στην Επιτροπή, έλεγε ό,τι ήθελε. Δε δίστασε να πει ότι ο πρώην υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Στ. Τζουμάκας,που τον απέπεμψε από τη θέση που τον είχε διορίσει ο Ε. Γιαννόπουλος,παραπλανήθηκε από τις "συκοφαντίες και τη λάσπη που έριξαν το ΚΚΕ, ο "Ριζοσπάστης" και το Συνδικάτο Οικοδόμων".

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικές και εξοργιστικές ήταν οι απαντήσεις του Θ. Χανακούλα στις ερωτήσεις του Μ. Κωστόπουλου.Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατ' αρχήν έθεσε τα εξής ερωτήματα: Γιατί ο Χανακούλας, ως πρόεδρος του ΟΕΚ, δεν έκανε σαφή και κατηγορηματική δήλωση κατά του Μπολτσή, ώστε να δοθεί τέλος στο σκάνδαλο; Γιατί αν και υπήρχε εντολή του υπουργού Εργασίας δεν κατέθετε τα χρήματα του Οργανισμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά σε άλλες τράπεζες; Ποια είναι η θέση του για την άλλη σκανδαλώδη υπόθεση του οικοπέδου της Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη;

Στο τελευταίο ερώτημα ο Θ. Χανακούλας υποστήριξε, χωρίς καν να μπει στον κόπο να στηρίξει την άποψη του με ένα, έστω, στοιχείο, ότι ο ΟΕΚ ωφελήθηκε 2,5 δισ. δρχ., προσθέτοντας ότι η υπόθεση έχει μπει από τον εισαγγελέα στο αρχείο. Για το τζιράρισμα των χρημάτων των εργαζομένων που διαχειρίζεται ο ΟΕΚ, είπε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στο ΔΣ του Οργανισμού να διαχειρίζεται τα αποθεματικά όπως νομίζει.

Σχετικά με το σκάνδαλο Μπολτσή ο Χανακούλας στην αρχή ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη, σημειώνοντας ότι το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Στην ερώτηση του Μ. Κωστόπουλου, γιατί παρά τη γενική αντίδραση ο ΟΕΚ όχι μόνο δε συμπαρατάχτηκε με τους εργαζόμενους, αλλά έσυρε στα δικαστήρια τους συνδικαλιστές που κατήγγειλαν το σκάνδαλο, είπε ότι το έκανε για να προστατέψει την τιμή του!!! Ακολούθως υποστήριξε ότι οι καταγγελίες αποδείχτηκαν συκοφαντίες και ο "Ριζοσπάστης" έχει μηνυθεί γι' αυτό.

Στην ερώτηση δε, αν πιστεύει ότι πρέπει να συσταθεί για το σκάνδαλο Μπολτσή Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπως έχει ήδη προτείνει το ΚΚΕ, απέφυγε την ευθεία απάντηση, καταφεύγοντας στην υπεκφυγή ότι ο εισαγγελέας έχει ήδη αποφανθεί.

Τελικά υπέρ της επανατοποθέτησης του Θ. Χανακούλα ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Κατά το ΚΚΕ, η ΝΔ και το ΔΗΚΚΙ, ενώ ο ΣΥΝ ψήφισε "λευκό".

Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ