Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΖΑΪΡ
Ο δικτάτορας αρνείται το διάλογο και εξοπλίζεται

ΡΑΜΠΑΤ.-

"Το Ζαϊρ δε θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Απελευθέρωση του Κονγκό - Ζαϊρ, γιατί η οργάνωση αυτή είναι υποχείριο των κυβερνήσεων της Ουγκάντας και της Ρουάντας", ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του Ζαϊρινού δικτάτορα, Μομπούτου Σεσεσέκο από το Μαρόκο.

Η δήλωση αυτή γίνεται σε μία περίοδο που ο Ζαϊρινός δικτάτορας περιοδεύει σε χώρες της βόρειας Αφρικής αναζητώντας συμμάχους, στρατεύματα και πολεμοφόδια, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τελευταίες νικηφόρες επελάσεις των ανταρτών, οι οποίοι μέσα στους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν επιτύχει την κατάληψη επτά πόλεων στρατηγικής συμμαχίας. Από την περασμένη Δευτέρα, ο Ζαϊρινός "Πρόεδρος" επισκέπτεται για τους λόγους αυτούς το Μαρόκο, με δεύτερο "σταθμό" την Αίγυπτο. Η επιστροφή του στο Ζαϊρ αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των ανταρτών και παλιός αντίπαλος του Μομπούτου Σεσεσέκο, Λόρεντ Κάμπιλα, έχει προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι εάν η τελευταία δεν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τις 21 του Φλεβάρη, τότε θα αντιμετωπίσει την επέκταση της σύρραξης και πέραν του ανατολικού Ζαϊρ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ