Πέμπτη 6 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Μέσω Μόσχας ο δρόμος για Ρώμη

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός στις 19.00 και Παναθηναϊκός - Ντιναμό στις 20.45

Από τη Μόσχα περνάει ο δρόμος του Ολυμπιακού για τη Ρώμη και από την Ντιναμό Μόσχας η πρώτη θέση του ομίλου για τον Παναθηναϊκό. Μόσχα... εναντίον Αθήνας λοιπόν, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα. Στις 19.00 η ΤΣΣΚΑ υποδέχεται τον Ολυμπιακό και στις 20.45 ο Παναθηναϊκός την Ντιναμό. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί στις 9 Ιανουαρίου, με τον Ολυμπιακό να συντρίβει την ΤΣΣΚΑ και την Ντιναμό να διασύρει τον Παναθηναϊκό. Αντιστροφή ρόλων σήμερα, με τον Παναθηναϊκό να βλέπει τους αντιπάλους του από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τον ηττημένο της συνάντησης Ολυμπιακού - ΤΣΣΚΑ στο κανναβάτσο.

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου στη Μόσχα για Ολυμπιακό και ΤΣΣΚΑ. Ο ηττημένος κατά 95% αποχαιρετάει τη διοργάνωση, κι η παράδοση στα παιχνίδια των δύο ομάδων, θέλει την ΤΣΣΚΑ πρωταγωνίστρια στην έδρα της. "Δεν ξέρω τι λέει η παράδοση, εμείς πάμε στη Μόσχα για να νικήσουμε", δήλωσε χτες κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού ο Ντ. Ιβκοβιτς. Πόσες φορές φέτος δεν έχει πει κάτι ανάλογο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Στα εφτά εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε φέτος η ομάδα του, επέστρεψε νικητής μόνο από το Βέλγιο κι εκεί μετά από παράταση. Το εντυπωσιακό 82 - 51 του πρώτου αγώνα επιτρέπει κάποια αισιοδοξία, έστω κι αν οι Ρώσοι είναι καλοί μαχητές και εξαίρετοι σουτέρ στην έδρα τους. Μόλις πριν τέσσερις μέρες νίκησαν στη Μόσχα την Ακβάριους (99 - 87), με τον Κουντέλιν να ευστοχεί σε 8 τρίποντα και τον Ερέμιν να ξεκουράζει τους Μπαζάρεβιτς και Νταϊνένκο.

Την Ντιναμό φιλοξενεί ο Παναθηναϊκός κι όπως τόνισε ο Ν. Οικονόμου "θα κερδίσουμε οπωσδήποτε, δεν τίθεται θέμα ήττας". Η ρώσικη ομάδα είχε νικήσει στη Μόσχα με 88 - 81, αλλά μόνο με θαύμα μπορεί να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου. Ο Παναθηναϊκός με νίκη εξασφαλίζει κατά 99% την πρώτη θέση του ομίλου του.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα μεταδοθούν ζωντανά από το "Super Sport".

  • Στο Αλεξάνδρειο θα διεξαχθεί στις 21.30 η συνάντηση ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Κροάσια Σπλιτ. Οι σχέσεις ανάμεσα σε Σερβία και Κροατία δεν επιτρέπουν ακόμη αθλητικές συναντήσεις κι η ΦΙΜΠΑ αποφάσισε τη διεξαγωγή των αγώνων σε ουδέτερο έδαφος. Οι Κροάτες επέλεξαν την Ιταλία και οι Σέρβοι τη Θεσσαλονίκη. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από την ΕΤ-3.
  • Στη Σλοβενία αγωνίζεται ο Σπόρτιγκ με αντίπαλο τη Γιέζιτσα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της ευρωλίγκας των γυναικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ