Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΥΡΝΩΝ
Παραμένουν... εξαίρεση!

Συζητήθηκε, στη Βουλή, σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα

Εργάστηκαν επί 20 χρόνια στο δημόσιο, δικαιώθηκαν από όλα τα δικαστήρια στο αίτημα για επαναπρόσληψή τους, όμως η κυβέρνηση αρνείται να λύσει το θέμα το οποίο χρονίζει εδώ και 4 χρόνια! Ο λόγος για τους 130 περίπου εργαζόμενους της αμερικανικής βάσης των Γουρνών, το θέμα των οποίων έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας.

Ανταπαντώντας, ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Σταύρος Μπένος,αν και αποδέχτηκε ότι υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις, σημείωσε ότι η επαναπρόσληψη των εργαζομένων δε ...συνάδει με το γενικότερο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής στο δημόσιο τομέα, αφού νομοθετική ρύθμιση πρόσληψης θα σημάνει ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες αιτήσεις εργαζομένων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, οι οποίες καταργήθηκαν.

Παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε ότι "την ιδιότητα τους ως υπαλλήλων του δημοσίου, την έχει αναγνωρίσει η ελληνική δικαιοσύνη", προσθέτοντας παράλληλα πως "δεν μπορεί οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στις άλλες βάσεις να προσλαμβάνονται και εδώ να κάνουμε εξαίρεση", ιδιαίτερα όταν η επαναπρόσληψη τους είναι δυνατή με βάση το άρθρο 25 του νόμου 2190. Κατέληξε λέγοντας ότι αυτή η διάκριση που συμβαίνει οφείλεται στο γεγονός ότι "υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ