Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Και οι συνταξιούχοι στη ναυτεργατική συγκέντρωση

Με πανναυτεργατική συγκέντρωση, την ερχόμενη Τετάρτη 10 του μήνα, κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι ναυτεργάτες από τις αρχές του Δεκέμβρη, ενάντια στην ανεργία, στη "μαύρη" εργασία και συνολικά στην αντιναυτεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση θα αποτελέσει, ταυτόχρονα, και συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στο χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Οι ναυτεργάτες θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας, ενώ την ίδια ώρα 100 μέτρα μακριά στα δικαστήρια του Πειραιά θα δικάζονται συνδικαλιστές, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης το 1995.

Δυναμικό, αναμένεται το "παρών" των συνταξιούχων ναυτεργατών στην πανναυτεργατική συγκέντρωση. Χτες, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΜΕΝ, έγινε μαζική σύσκεψη των συνταξιούχων μηχανικών, στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Γιώργος Τούσσας,υπογράμμισε: "Πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση σ' αυτήν την πολιτική, που κόβει γιατρούς και φάρμακα, που πετάει μαζικά τους ναυτεργάτες στη στεριά, δίνοντας συντριπτικό πλήγμα στο ΝΑΤ. Μπορούμε να την ανατρέψουμε, αν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι γίνουμε μια γροθιά, βάλουμε στην άκρη τις όποιες ταμπέλες και βαδίσουμε μαζί με βάση τα οξυμένα προβλήματα".

Παράλληλα, για την καλύτερη προετοιμασία της συγκέντρωσης, συνεχίζονται και οι εξορμήσεις από καράβι σε καράβι στο λιμάνι του Πειραιά και οι περιοδείες στα στέκια των ανέργων στην Ακτή Μιαούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ