Πέμπτη 27 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. Γ968

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ,

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000 - 2001

Α) Για τους αποφοίτους Ενιαίου Λυκείου τα μόρια εισαγωγής θα προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων:

α) του βαθμού απολυτηρίου επί συντελεστή 8 με κλίμακα 1-20

β) των βαθμών δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας επί συντελεστές 1,3 και 0,7 αντίστοιχα με κλίμακα 1-20

γ) των βαθμών των ειδικών μαθημάτων (έργα εικαστικά σε σχέδια και έργα εικαστικά σε χρώμα) επί συντελεστή 80 με κλίμακα 1-10. (Η βαθμολόγηση των δύο ειδικών μαθημάτων είναι ενιαία).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίου στη διαδικασία επιλογής για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, είναι η συγκέντρωση βαθμολογίας στο σχέδιο και στο χρώμα τουλάχιστον ίση με το 50% της μέγιστης δυνατής δηλαδή 10.

Η επιλογή των εισαγόμενων γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων τους και κατά φθίνουσα σειρά μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός εισακτέων. Οι ισοβαθμούντες με τον τελευταίο εισαγόμενο, εισάγονται όλοι ως υπεράριθμοι. Ως σύνολο μορίων για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου είναι το άθροισμα των γινομένων του βαθμού του απολυτηρίου Λυκείου, των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας και των ειδικών εισιτηρίων εξετάσεων με τους αντίστοιχους συντελεστές.

Β) Για τους αποφοίτους Λυκείου από το ακαδημαϊκό έτος 1998 - 1999 και παλαιότερα ο βαθμός εισαγωγής τους θα προκύπτει μόνο από το βαθμό τον οποίο θα λάβει ο υποψήφιος στις εισαγωγικές εξετάσεις στις οποίες θα διαγωνίζεται σε σχέδιο και χρώμα.

Η Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων στη συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου 2000 κατάρτισε το λεπτομερές πρόγραμμα των εισιτηρίων εξετάσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2000 - 2001 ως κάτωθι:

Οι υποψήφιοι θα εκτελέσουν έργα εικαστικά σε σχέδιο και έργα εικαστικά σε χρώμα από διάφορα πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και από τα δύο. Τα πρότυπα είναι τουλάχιστον δύο (2).

Για κάθε δοκιμασία ο διαγωνιζόμενος επιλέγει ελεύθερα ένα ή περισσότερα πρότυπα, εκτός από τις δοκιμασίες που ορίζονται κατωτέρω ως υποχρεωτικές.

α) ΣΧΕΔΙΑ

Ο υποψήφιος εκτελεί σχέδια με μολύβι, με κάρβουνο ή μελάνι, χρώματος μαύρου, σε φύλλο χαρτί λευκό (INGRES 105 ή 125 GR) διαστάσεων 50Χ65 εκ. που χορηγείται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Η πινακίδα στην οποία τοποθετείται το χαρτί σχεδίου, διαστάσεων 50Χ70 εκ. χορηγείται επίσης από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Τα λοιπά απαιτούμενα για τη δοκιμασία του σχεδίου υλικά προσκομίζονται από τον υποψήφιο.

Ορίζεται ως υποχρεωτική άσκηση η εκτέλεση 1 σχεδίου από εκμαγείο. Ο υποψήφιος υποχρεούται να παραδώσει από 2 μέχρι 4 σχέδια στα οποία συμπεριλαμβάνεται και της υποχρεωτικής άσκησης.

β) ΧΡΩΜΑ

Οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά ή παστέλ (απαγορεύεται ρητά η χρησιμοποίηση λαδιού). Η εκτέλεση γίνεται σε χαρτόνι μπρίστολ ματ λευκό 300 ή 280 GR, διαστάσεων 50Χ70 εκ. που χορηγείται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Κάθε υποψήφιος οφείλει να παραδώσει 1 έως 2 ασκήσεις σε χρώμα με βάση το θέμα της σύνθεσης. Δε θεωρείται δοκιμασία σε χρώμα το εκμαγείο μόνο του.

Τα λοιπά απαιτούμενα υλικά για τη δοκιμασία σε χρώμα προσκομίζονται από τον υποψήφιο.

Για την εκτέλεση των ασκήσεων σε σχέδιο και χρώμα θα χορηγηθούν σε κάθε υποψήφιο 4 κόλλες INGRES των 105 ή 125 GR και 2 κομμάτια χαρτόνι BRISTOL των 300 ή των 280 GR.

Η Επιτροπή Εισιτηρίων Εξετάσεων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ορίζει τα κάτωθι:

Ο διαγωνιζόμενος:

α. Δε θα πρέπει να σχεδιάσει περιβάλλοντα χώρο και γενικά πράγματα εκτός συνθέσεως.

β. Θα πρέπει να σχεδιάσει σε κάθε χαρτί της Σχολής μόνο ένα σχέδιο.

γ. Θα πρέπει να κάνει το σχέδιο ή το χρώμα σε χαρτί της Σχολής, στο οποίο να υπάρχει υποχρεωτικά η σφραγίδα της Σχολής.

(Σε χαρτί INGRES αποκλειστικά το σχέδιο, και σε χαρτί BRISTOL αποκλειστικά το χρώμα. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα γίνουν δεκτές οι δοκιμασίες).

δ. Θα πρέπει να έχει πάντα μαζί του το δελτίο υποψηφίου και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Οι ομάδες των υποψηφίων θα ανακοινώνονται τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια των εξετάσεων ορίζεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ. και από 2.00 μ.μ. - 4.30 μ.μ.

Διαλείμματα ορίζονται στις ώρες από 10 π.μ. έως 10.30 π.μ. κάθε μέρα.

Οι υποψήφιοι είναι υποχρεωμένοι να είναι παρόντες την ημέρα και ώρα ενάρξεως των εξετάσεων και κατά την παράδοση των εργασιών την τελευταία ημέρα.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα εισόδου στις αίθουσες μόνο κατά την ώρα ενάρξεως των εξετάσεων ή μετά το πέρας των διαλειμμάτων. Οι θέσεις είναι αριθμημένες και κληρώνονται.

Αλλαγή θέσεων μεταξύ των διαγωνιζόμενων επιτρέπεται κοινή συναινέσει μετά από έγκριση του Επόπτη ή του βοηθού του.

Αθήνα 18 Ιουλίου 2000

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ