Παρασκευή 5 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Γιατί δε συζητείται η προσφυγή;

Την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι εκκρεμεί από τον Οκτώβρη του 1996 η συζήτηση προσφυγής κατά της οικοδομικής άδειας της όπερας και του υπόγειου γκαράζ του Μεγάρου Μουσικής, μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας.

Η προσφυγή είχε κατατεθεί από τη Συντονιστική, αλλά από το Δ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αντιμετωπίστηκε μέχρι τώρα με συνεχείς αναβολές.Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμά πως "με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στον Χρ. Λαμπράκη να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο". Ενα έργο, που, όπως αναφέρει, πέραν της οικολογικής καταστροφής, θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό ένα τεράστιο ποσό το οποίο ξεπερνά τα 50 δισ. δραχμές και πιθανόν να φτάσει τα 70 δισ. έναντι 17 δισ. του αρχικού προϋπολογισμού.

"Αυτά είναι κονδύλια τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί επωφελώς για την πολιτιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιφέρειας και των ξεχασμένων γειτονιών της Αθήνας", σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ