Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι "βαλίτσες" του Σολάνα

Το Κόσσοβο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλη στην Ουάσιγκτον για το νέο ρόλο και τη δομή του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα στην ατζέντα των συνομιλιών που είχε τις προάλλες ο γγ του ΝΑΤΟ, Χ. Σολάνα, με τους Σημίτη, Πάγκαλο, Τσοχατζόπουλο, στην Αθήνα.

Και σε ό,τι αφορά τα σχέδια και τις θέσεις της "συμμαχίας" για τα παραπάνω θέματα, είναι γνωστές και στρέφονται ευθέως κατά των λεγόμενων εθνικών συμφερόντων, αλλά και της ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή. Το ίδιο γνωστή, όμως, αποδείχτηκε - για μια ακόμη φορά - και η βούληση "προσαρμογής" της κυβέρνησης Σημίτη στα παραπάνω, η οποία όχι μόνο δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε μια λέξη διαφωνίας, αλλά, αντίθετα, προχώρησε ακόμη παραπέρα, από τις μέχρι τώρα θέσεις της. Και τη στρατιωτική συμμετοχή της χώρας στην ενδεχόμενη ΝΑΤΟική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο υποσχέθηκε, και αποδέχτηκε ότι η νέα δομή του ΝΑΤΟ θα αποτελέσει το Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο.

Απόλυτα ευχαριστημένος πρέπει να έφυγε από την Αθήνα ο Χ. Σολάνα και με τις βαλίτσες του γεμάτες, από τα "γιες μεν" της κυβέρνησης Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ