Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεβαίνουν οι ρυθμοί σε όλη την Ελλάδα

Σε κλίμα αισιοδοξίας συνεχίζεται η μάχη του κουπονιού της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος για τις Ευρωεκλογές και όλα δείχνουν ότι οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που απευθύνονται.

Οι Νομαρχιακές Οργανώσεις, που στο πρώτο κλείσιμο, βρέθηκαν στα πρώτα σκαλοπάτια της πανελλαδικής άμιλλας, έχουν συγκεντρώσει πλούσια εμπειρία και αναπτύσσουν ακόμα πιο βαθιά και ουσιαστικά τους δεσμούς τους με το λαό και τη νεολαία. Από τη ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ,που έχει την πρωτιά, της πρώτης μέρας με κάλυψη του πλάνου κατά 30,31%, ο γραμματέας της, σ. Νίκος Σταματέλος δίνει και το στίγμα της δουλιάς που ανέπτυξε η οργάνωση: "Η οργάνωσή μας, τονίζει, κινήθηκε νωρίς και με την απόφαση της ΚΕ του Δεκέμβρη, αλλά και με τη διακήρυξη για τις Ευρωεκλογές. Ο κόσμος, πέρα από την κομματική επιρροή, δέχτηκε θετικά το διάλογο που έγκαιρα ανοίξαμε με αυτά τα δύο κείμενα και ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και στο κάλεσμα γιαοικονομική στήριξη του κόμματος". Αναφερόμενος στην επαφή με το λαό σημειώνει: "Από πολλούς ανθρώπους, εργατοϋπάλληλους, αγρότες και συνταξιούχους, ακούσαμε λόγια επιδοκιμασίας για τη συνεπή και ανυποχώρητη στάση του ΚΚΕ για την υπεράσπισή τους, απέναντι στις συνέπειες της ένταξής μας στην ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικές οι κουβέντες που ακούμε: "είστε οι μόνοι που επιβεβαιωθήκατε 100% σ' όλα όσα μας λέγατε όλα αυτά τα χρόνια". Το θετικό κλίμα πέρασε και στην οργάνωση και οι σύντροφοι άρχισαν να σκέπτονται αναπροσαρμογή των πλάνων. Προγραμματίζονται νέες συσκέψεις και συναντήσεις με το κουπόνι στο χέρι".

Αλλά και η Νομαρχιακή Οργάνωση Ξάνθης που είχε καλύψει το 26,66% την πρώτη μέρα, προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ο σ. Δημήτρης Φωτιάδης,γραμματέας της ΝΕ, εκτιμάει ότι στο αποτέλεσμα συνέβαλε η πολύ καλή οργανωτική δουλιά προετοιμασίας που έγινε από την καθοδήγηση, καθώς και η συνέχιση της δουλιάς, η ζωντανή επαφή με τον κόσμο. Λέει με έμφαση "μας περιμένει ο κόσμος για συζήτηση, ανταλλαγή εμπειριών. Οι εργάτες, παρά τις δυσκολίες μάς ενισχύουν, οι μικρομεσαίοι επίσης αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διευρύνονται οι δεσμοί της Οργάνωσης με τη μειονότητα, τα λαϊκά της στρώματα και τη νεολαία. Επίσης, προχωράμε σε συσκέψεις και πολύ τακτικό έλεγχο της όλης δουλιάς. Η απλή, η καθημερινή δουλιά με την αλήθεια στο χέρι και την καρδιά είναι που φέρνει αποτελέσματα".

Προσφέρουν για τη μάχη των Ευρωεκλογών
  • Ο δημοσιογράφος Θάνος Σ. Ζαφειρόπουλος,μέσω ΚΟΒ του "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ. στη μνήμη του αξέχαστου θεσσαλού αγωνιστή της Εθνικής ΑντίστασηςΛΕΩΝΙΔΑ Ευθ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
  • Γιώργος Μπακοβασίλης 100.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Αλυσίδας στη μνήμη του αγαπητού φίλου και συντρόφου του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και εύχεται να εκπληρωθεί το πλάνο.
  • Ο Αντώνης Βερλής,μέσω ΚΟΒ Δάφνης 20.000 δρχ. στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΛΑΖΑΡΗ από την Ποταμιά Μεγαλόπολης.
  • Ο Λ. Στ. προσφέρει 40.000 δρχ.
  • Μέσω ΚΟΒ Υμηττού πρόσφεραν

Βασιλεία Καλέργη 10.000 δρχ., Γ. Γραμματικάκης 5.000 δρχ.,Ν. Τσικουράκης 1.000, Καστρινός 5.000, Κ. Χοροπήδης 5.000,Κ. Πεντεδέκας 40.000, Δ. και Ε. Ψημμένου 50.000 δρχ.

  • Τα μέλη της ΚΟΒ Βριλησσίων, 17.000 δρχ. στη μνήμη της ΘΕΑΝΩΣ ΜΠΑΝΙΑ.
  • Ο Χαράλαμπος Δεληολάνης στη ΝΕ Λέσβου 30.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ στη μνήμη του φίλου του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ.
  • Ο Βαγγέλης Καπνιάς από την Καρδίτσα 40.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας
  • Ο Χαράλαμπος Σπηλιώπουλος 50.000 δρχ. μέσω ΚΟΒ Χολαργού.
  • Η Χρύσα Κουτήφαρη - Λέκκα 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού, στη μνήμη του συντρόφου της ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΚΚΑ.
  • Η Κορνηλία Κογκυλάκη 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χολαργού στη μνήμη της μητέρας της ΕΥΑΝΘΙΑΣ και του συντρόφου της ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΓΚΥΛΑΚΗ.
  • Ο Ιππόλυτος Παπαντωνίου,μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 50.000 δρχ. στη μνήμη των μελών της ΚΟΒ Εξαρχείων, που έφυγαν από τη ζωή, καθώς και στη μνήμη των μελών της ΚΟΒ Νεάπολης ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΠΕΛΑ και ΕΛΕΝΗΣ και ΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ αντιπροέδρου της ΕΔΥΕ.
  • Ο Κώστας Χναράς 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 5.000 δρχ. στη ΝΕ Χανίων στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο της αγωνίστριας ΦΑΝΗΣ ΨΑΡΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ