Σάββατο 6 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μεταχρονολογημένα χαράτσια σε συνταξιούχους του ΤΣΑ

Με ραβασάκια που τους ζητούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου βομβαρδίζουν οι εφορίες του συνταξιούχους αυτοκινητιστές. Το τελευταίο διάστημα καταφτάνουν σε συνταξιούχους αυτοκινητιστές - και όχι μόνο - σημειώματα από τις εφορίες στα πλαίσια της φορολογικής εκκαθάρισης δεκαετίας, με τα οποία τους ζητούν να πληρώσουν υπέρογκα ποσά που κινούνται από 500.000 δρχ., ως και ένα εκατομμύριο. Πρόκειται για αυτοκινητιστές που βγήκαν στη σύνταξη την τελευταία δεκαετία και που - όπως τους έδινε το δικαίωμα ο νόμος - πούλησαν τα ΔΧ αυτοκίνητά τους.

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον ΥΠΕΘΟ και τα κόμματα, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΣΑ Αθήνας.

"Μας ζητάνε - σημειώνει - από τις ΔΟΥ να πληρώσουμε υπέρογκα και απαράδεκτα χαράτσια για τις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων που κάναμε την τελευταία δεκαετία πριν βγούμε από τη σύνταξη. Το πιο τραγικό είναι να ζητάνε τέτοια ποσά από συνταξιούχους πείνας των 50-100 χιλιάδων δρχ. και μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια".

Ο Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση να απαλλάξει τους συνταξιούχους αυτοκινητιστές όλων των κλάδων από τα νέα χαράτσια "διαφορετικά - τονίζει - θα μας βρείτε μπροστά σας, κατασκηνώνοντας έξω από το υπουργείο και στις πλατείες των πόλεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ