Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Το Μουσείο Μπενάκη πήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να τιμήσει τη μεγάλη και μακρόχρονη προσφορά της - βραβευμένης πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών - αρχιτεκτόνισσας Μαρίας Ζαγορησίου, όσον αφορά στη μελέτη, καταγραφή, προστασία και αξιοποίηση της λαϊκής αρχιτεκτονικής στον τόπο μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι σε χώρο του μουσείου, παρουσία και πολλών ομοτέχνων της τιμώμενης. Παράλληλα, έγινε και παρουσίαση δύο σπουδαίων βιβλίων της Μαρίας Ζαγορησίου, σε έκδοση του Μουσείου Μπενάκη. Οι τίτλοι τους είναι "Λαϊκή αρχιτεκτονική στην Κρήτη" (1996) και "Παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Δημητσάνας" (1997).

  • Στη "Στοά του Βιβλίου" παρουσίασαν χτες οι εκδόσεις"Παπαζήση" το βιβλίο του Κούρδου λογοτέχνη και γενικού γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κουρδιστάν Κεμάλ Μπουρκάι "Οι Κούρδοι και το Κουρδιστάν",το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του φίλου του Αντώνη Τρίτση. Για το βιβλίο, μίλησαν ο συγγραφέας του, οι Νίκος Κωνσταντόπουλος, Βάσος Λυσσαρίδης, Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης, Κώστας Σκανδαλίδης και ο Κούρδος δημοσιογράφος και επιμελητής του βιβλίου Τζεμίλ Τουράν.

Τα εφτά κεφάλαια του βιβλίου ανατρέχουν στο Κουρδιστάν ανά τους αιώνες, στην ιστορία του, στους λαούς και τις φυλές της περιοχής και στους αγώνες τους. Περιγράφουν την ιδιομορφία του εδάφους, τη φύση, τον τεράστιο ορυκτό πλούτο του - αιτία των μεγάλων δεινών του κουρδικού λαού.

  • Οι εκδόσεις "Καστανιώτη" παρουσίασαν χτες στην Παλιά Βουλή το βιβλίο του πρίγκιπα της Ιορδανίας Ελ Χασάν Μπιν Ταλάλ "Ο Χριστιανισμός στον Αραβικό Κόσμο".Η παρουσίαση του βιβλίου τελούσε υπό την αιγίδα του αναπληρωτή υπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο, όπως και ο μητροπολίτης Ελβετίας Δαμασκηνός Παπανδρέου.
  • Την Παρασκευή (12/2) στο βιβλιοπωλείο του "Κέδρου" στη "Στοά του Βιβλίου" (8 μμ) οι Νάσος Βαγενάς, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα συζητήσουν με τον Αρη Μαραγκόπουλο για το βιβλίο του "Οι ωραίες ημέρες του Βενιαμίν Σανιδόπουλου".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ