Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς οι εργαζόμενοι

Εκπρόσωποι συνδικάτων επισκέφτηκαν χτες τα μπλόκα. Πούλμαν με εργαζόμενους την Κυριακή από την Αθήνα στη Λάρισα

Συνδικαλιστές της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την Ομοσπονδία Οικοδόμων και από διάφορα σωματεία, επισκέφτηκαν χτες τους αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ", εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή επίσκεψη στα μπλόκα των αγροτών της Θεσσαλίας. Θα αναχωρήσει πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος, στις 7 το πρωί.

Επίσης, το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας δηλώνει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση για τη συκοφαντία και τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει εναντίον τους και καλεί τους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους αγρότες. Μεθαύριο, στις 7 το πρωί θα αναχωρήσει πούλμαν από την πλατεία Κάνιγγος για τα μπλόκα του θεσσαλικού κάμπου.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου,σε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς όλους τους αγρότες τουθεσσαλικού κάμπου και "στα δίκαια αιτήματά σας απέναντι στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ", δηλώνουν:

"Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της και τους "δήθεν" ψευτοδιαλόγους και να ικανοποιήσει τώρα τα αιτήματά σας, όπως αυτά εκφράζονται από την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Καλούμε την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει βία ενάντια στους αγρότες και να αποσύρει τώρα τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάμεις από τον θεσσαλικό κάμπο.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η εργατική τάξη στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και η βία και η τρομοκρατία δε θα περάσουν. Θα πέσουν στο κενό όλες οι προσπάθειες αυταρχισμού και εκφοβισμού".

Υπογράφουν: Ενωση Μηχανοσιδηρουργών,Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων,ΕΤΕ - ΔΕΗ,Σωματείο Καθαριστριών,ΒΕΚ,Παράρτημα Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού (έκτακτοι),Κόκα Κόλα,Σύλλογος Συνταξιούχων.

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας χαιρετίζει το δίκαιο, ενωτικό και μαχητικό αγώνα των αγροτών και συμπαρατάσσεται στο νέο αγωνιστικό ξεσηκωμό τους. Δηλώνει ότι θα σταθεί με κάθε μέσο στο πλευρό τους για να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης, καθώς "ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας", όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του. Παράλληλα, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία και τον εμπαιγμό και να δώσει άμεση και ουσιαστική λύση στα προβλήματα των αγροτών.
  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες και καταγγέλλει τη βία, την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση σε βάρος των αγροτών. "Τα δήθεν ελαφρυντικά μέτρα, που εξήγγειλε προχτές η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αγγίζουν και δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των αγροτών, αλλά πυροδοτούν για μεγαλύτερες και πιο συντονισμένες κινητοποιήσεις. Ολα αυτά αποτελούν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης των "μονοπωλίων, της βίας και του αυταρχισμού"" τονίζει το Συνδικάτο.
  • Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ "συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των αγροτών που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, να παραμείνουν στη γη που καλλιεργούν για να μην ξεκληριστούν".

Επίσης "καταγγέλλει την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, οι δε εξαγγελίες της απέχουν πολύ από το να ικανοποιήσουν τα δίκια αιτήματα των αγροτών" και "καταδικάζει την κινητοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού, των ΜΑΤ και των εισαγγελέων, προκειμένου να χτυπήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες". Τέλος καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

  • Το Σωματείο Επισκευαστών Ψυκτικών Νομού Τρικάλων "συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών που αγωνίζονται στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχισμό και τα αστυνομικά μέτρα και να δώσει άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των αγροτών".
  • Τη συμπαράστασή της εκφράζει και η Δημοτική Αγωνιστική Συμπαράταξη Αμπελώνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ