Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αποφασίζουν σήμερα οι γιατροί

Σήμερα με γενική τους συνέλευση αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης για τη συνέχιση ή την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, ενώ μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΕΝΙΘ που άρχισε λίγο μετά το μεσημέρι. Η συνεδρίαση διεκόπη τελικά το βράδυ και θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί, οπότε αναμένεται να γίνει γνωστή η εισήγηση του προεδρείου της ΕΝΙΘ προς τη ΓΣ.

Στο μεταξύ την παρέμβαση του εισαγγελέα Αχ. Ζήση, προκάλεσαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ που έκαναν λόγο για άρνηση γιατρών να εξυπηρετήσουν καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς". Μέλη της διοίκησης της ΕΝΙΘ τονίζουν ότι το περιστατικό διογκώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και ότι πιθανά ήταν κατευθυνόμενο. Το ενδεχόμενο το περιστατικό στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" να ήταν στημένο προκειμένου να δυσφημιστεί ο αγώνας των γιατρών και να γίνει επέμβαση του εισαγγελέα, άφησε ανοιχτό και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης, Στρ. Πλωμαρίτης.

Με ψήφισμά του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καταδικάζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της υγείας που, όπως τονίζει, "καθημερινά συνειδητά, απαξιώνει και περιορίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα εναρμονιζόμενο πλήρως με τις κατευθύνσεις της ΕΕ". Επίσης δηλώνει ότι στηρίζει το δίκαιο αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και καλεί τους εργαζόμενους να δημιουργήσουν ένα ισχυρό μέτωπο πάλης για μια άλλη πολιτική στο χώρο της Υγείας και στον ευρύτερο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ