Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΘΕΩΝΑΣ
ΟΧΙ στην Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων

Τη ριζική αντίθεσή του στη θεσμική νομιμοποίηση της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων, εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Θεωνάς, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τις θεσμικές συνέπειες της ΟΝΕ, στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

"Η έκθεση που συζητάμε, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, κινείται προς μια κατεύθυνση πιο συγκεντρωτικής διαχείρισης της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της Ενωσης και των κρατών - μελών, που ξεπερνά, κατά τη γνώμη μου, ακόμη και τις προσδοκίες των αρχιτεκτόνων της ΟΝΕ, που, φυσικά, δε βρίσκονται μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο".

"Ενισχύει τη θεσμική έκφραση της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων και επιδιώκει, στο όνομα της ενοποίησης της οικονομικής πολιτικής, να προσδώσει στο μεν ECOFIN χαρακτηριστικά οικονομικής κυβέρνησης, στις δε γενικές κατευθύνσεις οικονομικής πολιτικής νομική υπόσταση υποχρεωτικού χαρακτήρα για τα κράτη - μέλη".

"Πρόκειται, επισήμανε ο Γιάννη Θεωνάς, για επιλογές που ενισχύουν τις πολιτικές επιβολής του ευρωπαϊκού κέντρου, εκμηδενίζουν τις δυνατότητες των κρατών - μελών να χαράσσουν οικονομική και κοινωνική πολιτική και μόνον ανησυχία προκαλούν στους εργαζόμενους και τα πλαίσια λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν τις συνέπειες των επιλογών του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και του Συμφώνου Σταθερότητας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ