Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ...
  • Με ευρηματικό τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του στο βήμα της Βουλής ο Βαγγέλης Μπούτας, καυτηριάζοντας τις γνωστές κυβερνητικές συκοφαντίες εναντίον των αγροτών: "Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι κατ' αρχήν να σας πω ότι μιλάει ένας... "εκατομμυριούχος" που δεν τον ξέρατε - κομμουνιστής το ξέρατε ότι είναι - και σας μεταφέρει και χαιρετισμούς από τους "εκατομμυριούχους" της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας. Και βέβαια τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς από τους αγρότες της Θεσσαλίας, που βρίσκονται στο μετερίζι του αγώνα από τη Δευτέρα"!
  • Οι "καλύτεροι πληρωτές" στις Τράπεζες είναι οι αγρότες είπε χτες ο υπουργός Γεωργίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επερώτησης, σημειώνοντας ότι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου και της Αγροτικής Τράπεζας. Το πώς τους το ανταπέδωσε όμως η κυβέρνηση με την πολιτική της, το είδαμε...
  • Από... "τ' αριστερά" επιχείρησε να ασκήσει κριτική στο ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δ. Γεωργακόπουλος, λέγοντας ότι για να ενισχύσει τους αγρότες ο προϋπολογισμός θα πρέπει "να τα πάρει από αλλού. Πείτε μας από πού θα τα πάρει; Από τον εργάτη; Από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία;". Δεν ξέρει, αλήθεια, ο κ. Γεωργακόπουλος από πού μπορεί να βρει η κυβέρνηση τα λεφτά; Δεν ξέρει ότι υπάρχουν και κάτι βιομήχανοι, κάτι εφοπλιστές, κάτι "διαπλεκόμενα"...; Λίγο δύσκολο να το πιστέψουμε μια και έχει θητεύσει και στο υπουργείο Οικονομικών οπότε τα γνωρίζει από... πρώτο χέρι.
  • Δυο κιλά λάδι χρειαζόταν κανείς πριν η χώρα μπει στην ΕΟΚ, για να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια, είπε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, ενώ τώρα χρειάζονται είκοσι, αναδεικνύοντας την πτώση της αξίας του προϊόντος. Πρόσθεσε δε... πληροφοριακά, ότι χρειάζονται δέκα τόνοι λάδι, για να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο!
  • Εύλογη η απορία του βουλευτή του ΚΚΕ, Αχιλλέα Κανταρτζή για το θέμα των "διεπαγγελματικών ενώσεων", που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως λύση στα προβλήματα της αγροτιάς: "Δηλαδή, να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τους βιομηχάνους και τους εμπόρους με τους αγρότες. Ο βιομήχανος και ο έμπορος θέλουν τσάμπα την αγροτική παραγωγή. Τι να συζητήσουν;".
  • Θίχτηκε χτες και αντέδρασε ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Γιάννης Δημαράς (μόνος από το κόμμα του) όταν ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι την πολιτική της ΕΕ "στηρίζουν και τα άλλα κόμματα με τη διαφορά ότι δεν τους παίρνει ευθέως να βγουν και να το πουν"! Ο βουλευτής του ΔΗΚΚΙ ζήτησε να μην ερμηνεύονται οι θέσεις του κόμματος του από το ΚΚΕ. Αξίζει εδώ να σχολιάσει κανείς με αυτό που λέει ο λαός μας ότι... "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται".
  • Πάντως, ο Βαγγέλης Μπούτας δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση λέγοντας ότι "εγώ λέω τι ακούω. Τι λέγεται έξω", συμπληρώνοντας με τη φράση "κύριε Δημαρά σάς είδαμε και με τους μαθητές. Παίξατε σε συγκεκριμένη εκπομπή (σ. σ"Ζήτημα Πολιτικής") το ρόλο του κυβερνητικού εκπρόσωπο. Σας καταλάβαμε...
  • Ελειπε χτες - ευτυχώς - από την αίθουσα, όπου συζητούνταν η Επερώτηση για τη Γεωργία το γνωστό προκλητικό ύφος του πρώην υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα, που μας είχε συνηθίσει σε ακρότητες. Αντικαταστάθηκε με το μειλίχιο και συγκαταβατικό "στιλ" και οπωσδήποτε πιο κόσμιο του Γεώργιου Ανωμερίτη. Ομως, αν και άλλαξαν τα ήθη... δεν άλλαξε η πολιτική της κυβέρνησης στη Γεωργία, που αυτή είναι στο κάτω κάτω η ουσία!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ