Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Παραγκωνίζουν την ελληνική κτηνοτροφία

Τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στην ελληνική κτηνοτροφία η περιοριστική πολιτική της ΕΕ, έθιξε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Παναγιώτου,ενώ αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες των ως τώρα κυβερνήσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οπως χαρακτηριστικά είπε "η εισαγωγή των αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση κυρίως είναι ζωοκομικά προϊόντα. Πράγμα που σημαίνει ότι αναδεικνύεται με την πιο μεγάλη ένταση το πρόβλημα της διάρθρωσης της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας. Ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης η αναλογία ζωικής προς φυτική παραγωγή είναι 2 προς 1, στη χώρα μας η αναλογία αυτή είναι αντίστροφη". Πρόσθεσε δε ότι η κατάσταση γίνεται πραγματικά ασφυκτική για τους Ελληνες αγρότες, αφού "η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιβάλει ποσοστώσεις σε όλα τα εθνικής σημασίας αγροτικά προϊόντα και πολύ περισσότερο στη ζωική παραγωγή με ποσοστώσεις στο γάλα, στις αγελάδες, στα μοσχάρια κλπ.".

Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Γεωργίας, τόνισε πως "αν θέλετε να αντιμετωπίσετε το κύριο πρόβλημα που έχει σήμερα η χώρα μας, είναι να πάρετε μέτρα ενάντια στις ποσοστώσεις που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε βάρος των αγροτικών μας προϊόντων, κυρίως σε βάρος των προϊόντων της κτηνοτροφίας. Γιατί γνωρίζετε ότι το πρόβλημα της εποχής μας δεν είναι τόσο το πρόβλημα της παραγωγής όσο το πρόβλημα των αγορών". Οπως επισήμανε ο Σταύρος Παναγιώτου, ακριβώς εκεί στοχεύει η πολιτική της ΕΕ, στο να διατίθενται δηλαδή στην Ελλάδα τα πλεονάσματα των δικών τους προϊόντων, οπότε "εμείς υποχρεωνόμαστε στην εισαγωγή τους από τις χώρες της ΕΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ